ေရရဲ႕ ဘယ္အပူခ်ိန္ဟာ ခႏၶာကိုယ္အတြက္ အသင့္ေတာ္ဆုံးလဲ အက sပ္ရုိက္ေနပါက အေျဖက ဒီမွာပါ။ သင္သိထားသလိုပဲ ေရေႏြးနဲ႔ ေရခ်ဳိးတာ ေခြ်းေပါက္ေတြ ပြင့္ေစျပီး အေရျပားကို သက္ေသာင့္သက္သာျဖစ္ေပမယ့္ ေရေအးမွာ ဆန္႔က ်င္ဘက္အက ်ဳိး;သက္ေရာက္မႈ ရိွပါတယ္။ အစာေျခအဖြဲ႔အစည္းမွာ အခုလုိျဖစ္ပြားပါတယ္။ ေရခဲေရေသာက္တဲ့အခါ အစာေျခဖ်က္၊ အာဟာရစုပ္ယူတာထက္ အပူခ်ိန္ထိန္းညွိေပးဖုိ႕ ခႏၶာကိုယ္က အားအင္ပိုထုတ္သုံးရပါတယ္။ ဒီေတာ့ ေရခဲေရက အစာေျခဖ်က္မႈကို အက ်ဳိးမျပဳပါဘူး။ ထမင္းစားေနစဥ္ ေရခဲေရေသာက္တာ အစားအေသာက္ထဲက အဆီေတြ ခဲေစတာမို႔ ေျခဖ်က္ဖုိ႔ ခက္ခဲေစပါတယ္။
*ဘာေၾကာင့္ ေရေႏြးပိုေကာင္းသလဲ* -
အစာအိမ္အတြင္း အင္ဇုိင္းထုတ္လုပ္မႈ လႈံ႔ေဆာ္ေပးတယ္ - ခႏၶာကုိယ္ကို ေရဓာတ္ ျမန္ျမန္ရေစတယ္ - အစာေျခမႈ ပိုေကာင္းေစတယ္ - ခႏၶာကုိယ္မွ အစာေျခဖ်က္မႈ ပိုေကာင္းေစတယ္ - သဘာဝအေလ smက္ အဆိပ္အေတာက္ဖယ္ရွားမႈ လႈံ႔ေဆာ္ျဖစ္ေပၚေစျပီး အေရျပား၊ ေက ်ာက္ကပ္နဲ႔ ေသြးျဖဴေသြးေၾကာအဖြဲ႔အစည္းကတဆင့္ အဆိပ္အေတာက္စြန္႔ထုတ္မႈ ကူညီေပးပါတယ္။
Credit : Trend Myanmar
+Public Health+
ေရရဲ႕ ဘယ္အပူခ်ိန္ဟာ ခႏၶာကိုယ္အတြက္ အသင့္ေတာ္ဆုံးလဲ အက sပ္ရုိက္ေနပါက အေျဖက ဒီမွာပါ။ သင္သိထားသလိုပဲ ေရေႏြးနဲ႔ ေရခ်ဳိးတာ ေခြ်းေပါက္ေတြ ပြင့္ေစျပီး အေရျပားကို သက္ေသာင့္သက္သာျဖစ္ေပမယ့္ ေရေအးမွာ ဆန္႔က ်င္ဘက္အက ်ဳိး;သက္ေရာက္မႈ ရိွပါတယ္။ အစာေျခအဖြဲ႔အစည္းမွာ အခုလုိျဖစ္ပြားပါတယ္။ ေရခဲေရေသာက္တဲ့အခါ အစာေျခဖ်က္၊ အာဟာရစုပ္ယူတာထက္ အပူခ်ိန္ထိန္းညွိေပးဖုိ႕ ခႏၶာကိုယ္က အားအင္ပိုထုတ္သုံးရပါတယ္။ ဒီေတာ့ ေရခဲေရက အစာေျခဖ်က္မႈကို အက ်ဳိးမျပဳပါဘူး။ ထမင္းစားေနစဥ္ ေရခဲေရေသာက္တာ အစားအေသာက္ထဲက အဆီေတြ ခဲေစတာမို႔ ေျခဖ်က္ဖုိ႔ ခက္ခဲေစပါတယ္။
*ဘာေၾကာင့္ ေရေႏြးပိုေကာင္းသလဲ* -
အစာအိမ္အတြင္း အင္ဇုိင္းထုတ္လုပ္မႈ လႈံ႔ေဆာ္ေပးတယ္ - ခႏၶာကုိယ္ကို ေရဓာတ္ ျမန္ျမန္ရေစတယ္ - အစာေျခမႈ ပိုေကာင္းေစတယ္ - ခႏၶာကုိယ္မွ အစာေျခဖ်က္မႈ ပိုေကာင္းေစတယ္ - သဘာဝအေလ smက္ အဆိပ္အေတာက္ဖယ္ရွားမႈ လႈံ႔ေဆာ္ျဖစ္ေပၚေစျပီး အေရျပား၊ ေက ်ာက္ကပ္နဲ႔ ေသြးျဖဴေသြးေၾကာအဖြဲ႔အစည္းကတဆင့္ အဆိပ္အေတာက္စြန္႔ထုတ္မႈ ကူညီေပးပါတယ္။
Credit : Trend Myanmar
No comments:
Post a Comment