>
+Public Health+
ပဲသီး သည္ ရာသီစာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ မဟုတ္ပါ။ တစ္ႏွစ္ပတ္လံုး ရရွိႏို္င္ေသာ အစိမ္းေရာင္ ဟင္းသီး ဟင္းရြက္ တစ္မ်ိဳးျဖစ္ပါသည္။ ပဲသီး သည္ မ်ိဳးစိပ္ေပၚမူတည္ကာ ၁၂-လကၼ မွ ၃၀-လကၼအထိ ရွည္တတ္ ပါသည္။ အရွည္ ၁၂-လကၼ မွ ၁၈-လကၼ သည္ စားသံုးရန္သင့္ေတာ္ေသာ အရြယ္အစားျဖစ္ပါသည္။ အသီးေတာင့္ ၏ အရင္းပိုင္းသည္ အစိမ္းႏုေရာင္ရွိၿပီး၊အဖ်ားပိုင္းသည္ အစိမ္းရင့္ေရာင္ျဖစ္ပါသည္။တစ္ခါ တစ္ရံ အနီေရာင္ပဲသီး မ်ားကို ေတြ ့ျမင္ရတတ္ပါသည္။ ပဲသီးပင္ သည္ ႏြယ္တက္၍ေပါက္ေသာ အပင္ အမ်ိဳးအစားျဖစ္ပါသည္။ ၄င္းတို ့ သည္ မိမိကို္ယ္တိုင္ ၀တ္မႈန္ကူးေသာ အပင္မ်ိဳးျဖစ္ပါသည္။
တစ္ခါတစ္ ရံ တြင္ ပ်ား၊ ပိတုန္း၊ လိပ္ျပာ စသည့္ အင္းဆက္ ပိုးမႊား တို ေ့ၾကာင့္လဲ ၀တ္မႈန္ကူးေျပာင္း တတ္ၾကပါ သည္။ အပင္ျဖစ္ထြန္းၿပီးေနာက္ ရက္ ၆၀ အတြင္းမွာ အသီး စတင္သီးပါသည္။ ပင္စည္မွ အစံုလိုက္/ အတြဲလိုက္ အသီးသီးျခင္းပါသည္။
အသီးေတာင့္ထဲတြင္ ေသးငယ္ေသာ အစိမ္းေဖ်ာ့ေရာင္ပဲေစ့ကေလးမ်ား ပါရွိပါသည္။ထိုပဲေစ့ ကေလးမ်ား သည္ ပဲလြန္းျဖဴႏွင့္ ပံုသ႑ာန္ခပ္ဆင္ဆင္ တူပါသည္။ ႏု၍လတ္ဆတ္ေသာ ပဲသီးေတာင့္မ်ားကို အစိမ္း လိုက္ ကြ်တ္ကြ်တ္၀ါးစား ႏိုင္ပါသည္။ ပဲသီးသည္ ႏုေသာအရြယ္တြင္ အရသာပိုခ်ိဳပါသည္။ အစိမ္းေရာင္ ေဖ်ာ့ေဖ်ာ့ ပဲသီးအမ်ိဳးအစားသည္ အစိမ္းေရာင္ရင့္ေသာ ပဲသီးအမ်ိဳးအစားထက္ ႏူးညံ့ကာ ပိုခ်ိဳ၍ အရသာ လဲ ပိုမုိေကာင္းမြန္ပါသည္။ ေသးသြယ္က ်စ္လစ္ေသာ ပဲသီးသည္ ပြေသာပဲသီးထက္ အရသာပို၍ေကာင္း မြန္ ပါသည္။ ပဲသီး၏အရသာသည္ ဗိုိုစားပဲသီး ႏွင့္ အရသာ ခပ္ဆင္ဆင္တူပါသည္။ ပဲသီးေတာင့္၏ ေဘး တစ္ဘက္တစ္ခ်က္စီတြင္ ေျမာင္းမ်ားပါရွိပါသည္။ ပဲသီးကိုခူးဆြတ္ျပီး ၃-ရက္ အခ်ိန္အတြင္း စားမွသာ လတ္ဆတ္ေသာအရသာကို ခံစားရရွိမည္ျဖစ္ပါသည္။ ပဲသီးတြင္ အညိုေရာင္ အစက္အေျပာက္ မ်ားပါရွိ ေနပါက၊ ပိုးကိုက္ခံထားရျခင္းျဖစ္ပါသည္။ ထိုပဲသီးမ်ိဳးကိုမစားသင့္ပါ။
ပဲသီးကို ႏွစ္သက္ရာအသားတစ္မ်ိဳးမ်ိဳးျဖင့္ ေရာေႏွာေၾကာ္၍ ေသာ္လည္းေကာင္း၊ အျခားဟင္းသီးဟင္း ရြက္မ်ားႏွင့္ ေရာေႏွာကာ အစိမ္းေၾကာ္ေၾကာ္၍ ေသာ္လည္းေကာင္း၊ ေရေႏြးပူပူတြင္ ေခတၱမွ်စိမ္ၿပီး ေနာက္ အသုပ္သုပ္၍ ေသာ္လည္းေကာင္း၊ ၾကက္ဥျဖင့္ေခါက္ေၾကာ္၍ ေသာ္လည္းေကာင္း၊ စသည္ျဖင့္ အမ်ဳိးမ်ိဳး စားသံုးႏိုင္ပါသည္။
ပဲသီးတြင္ ဗီတာမင္ A၊ ပရိုတင္း၊ သံဓာတ္၊ ေဖာ့စဖရတ္၊ သီအာမင္၊ ရီဘိုပလာဗင္ ႏွင့္ ပိုတက္စီယမ္ တို ့ ၾကြယ္၀ စြာပါရွိပါသည္။ ထို ့ျပင္ ပဲသီး သည္ ဗီတာမင္ C၊ ေဖာလိပ္၊ မဂၢနီစီယမ္ ႏွင္ ့မဂၢနီးစ္ တို ့ စုေ၀းရာ အရင္းအျမစ္လဲ ျဖစ္ပါသည္။ ထို ့ေၾကာင့္ ပဲသီး ကို အားအင္ျပည့္၀ေစေသာ အစားအစာတစ္ခုအျဖစ္ စားသံုးႏို္င္ၾကပါသည္။
+က ်န္းမာေရးအတြက္အသံုး၀င္ပံု+
(၁) ကယ္လိုရီနဲေသာ အစိမ္းေရာင္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ျဖစ္ေသာေၾကာင့္ ပဲသီး ကို မွန္မွန္စားသံုးေပး ျခင္းအားျဖင့္ ခႏၶာကိုယ္ အေလးခ်ိန္ကို ေလ ်ွာ ့ခ်ႏိုင္ပါသည္။
(၂) ဗီတာမင္ ေျမာက္မ်ားစြာ ပါရွိသည့္အျပင္၊ ဆန္ ့က ်င္ဓာတ္တိုးပစၥည္းလဲ
ၾကြယ္၀စြာ ပါရွိသျဖင့္ ကင္ဆာ ေရာဂါ အမ်ိဳးမ်ိဳးကို
ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါသည္။ ျပင္ပေရာဂါမ်ား အလြယ္တကူ
မကူးစက္ႏို္င္ေအာင္လဲ တားဆီးကာကြယ္ေပးပါသည္။
(၃) အိုမင္းရင့္ေရာ္မႈကိုလဲ ေႏွာင့္ေႏွးေစၿပီး၊ အရြယ္တင္ႏုပ်ိဳေစပါသည္။
(၄) ႏွလံုး၊ ႏွလံုးေသြးေၾကာႏွင့္ သက္ဆိုင္ေသာ ေရာဂါမ်ားကိုလဲ
ကာကြယ္ေပးပါသည္။
(၅) ေသြးက ်ေစပါသည္။
(၆) အဆစ္ေရာင္ေ၀ဒနာမ်ားကိုလဲ သက္သာေစပါသည္။
(၇) ပန္းနာရင္က ်ပ္ေရာဂါကိုလဲ သက္သာေကာင္းမြန္ေစပါသည္။
(၈) ေလသင္တုန္းျဖတ္ျခင္းကိုလဲ ေကာင္းမြန္သက္သာေစပါသည္။
(၉) ဆီးခ်ိဳေရာဂါကိုလဲ ကာကြယ္တားဆီးေပးႏိုင္ပါသည္။
ထို ့ေၾကာင့္ မိမိပတ္၀န္းက ်င္တြင္ တစ္ႏွစ္ပတ္လံုး လြယ္လင့္တကူ ရရွိႏိုင္ကာ၊ ေစ်းႏႈန္းခ်ိဳသာၿပီး၊ အာဟာ ရလဲ ျဖစ္ေစသည့္ ပဲသီး (ေခၚ) ပဲေတာင့္ရွည္သီး ကို စားေသာက္ေပးၾကပါရန္ သတင္းေကာင္းပါးအပ္ ပါသည္။
Credit to - ေပါက္ေပါက္
+Public Health+
ပဲသီး သည္ ရာသီစာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ မဟုတ္ပါ။ တစ္ႏွစ္ပတ္လံုး ရရွိႏို္င္ေသာ အစိမ္းေရာင္ ဟင္းသီး ဟင္းရြက္ တစ္မ်ိဳးျဖစ္ပါသည္။ ပဲသီး သည္ မ်ိဳးစိပ္ေပၚမူတည္ကာ ၁၂-လကၼ မွ ၃၀-လကၼအထိ ရွည္တတ္ ပါသည္။ အရွည္ ၁၂-လကၼ မွ ၁၈-လကၼ သည္ စားသံုးရန္သင့္ေတာ္ေသာ အရြယ္အစားျဖစ္ပါသည္။ အသီးေတာင့္ ၏ အရင္းပိုင္းသည္ အစိမ္းႏုေရာင္ရွိၿပီး၊အဖ်ားပိုင္းသည္ အစိမ္းရင့္ေရာင္ျဖစ္ပါသည္။တစ္ခါ တစ္ရံ အနီေရာင္ပဲသီး မ်ားကို ေတြ ့ျမင္ရတတ္ပါသည္။ ပဲသီးပင္ သည္ ႏြယ္တက္၍ေပါက္ေသာ အပင္ အမ်ိဳးအစားျဖစ္ပါသည္။ ၄င္းတို ့ သည္ မိမိကို္ယ္တိုင္ ၀တ္မႈန္ကူးေသာ အပင္မ်ိဳးျဖစ္ပါသည္။
တစ္ခါတစ္ ရံ တြင္ ပ်ား၊ ပိတုန္း၊ လိပ္ျပာ စသည့္ အင္းဆက္ ပိုးမႊား တို ေ့ၾကာင့္လဲ ၀တ္မႈန္ကူးေျပာင္း တတ္ၾကပါ သည္။ အပင္ျဖစ္ထြန္းၿပီးေနာက္ ရက္ ၆၀ အတြင္းမွာ အသီး စတင္သီးပါသည္။ ပင္စည္မွ အစံုလိုက္/ အတြဲလိုက္ အသီးသီးျခင္းပါသည္။
အသီးေတာင့္ထဲတြင္ ေသးငယ္ေသာ အစိမ္းေဖ်ာ့ေရာင္ပဲေစ့ကေလးမ်ား ပါရွိပါသည္။ထိုပဲေစ့ ကေလးမ်ား သည္ ပဲလြန္းျဖဴႏွင့္ ပံုသ႑ာန္ခပ္ဆင္ဆင္ တူပါသည္။ ႏု၍လတ္ဆတ္ေသာ ပဲသီးေတာင့္မ်ားကို အစိမ္း လိုက္ ကြ်တ္ကြ်တ္၀ါးစား ႏိုင္ပါသည္။ ပဲသီးသည္ ႏုေသာအရြယ္တြင္ အရသာပိုခ်ိဳပါသည္။ အစိမ္းေရာင္ ေဖ်ာ့ေဖ်ာ့ ပဲသီးအမ်ိဳးအစားသည္ အစိမ္းေရာင္ရင့္ေသာ ပဲသီးအမ်ိဳးအစားထက္ ႏူးညံ့ကာ ပိုခ်ိဳ၍ အရသာ လဲ ပိုမုိေကာင္းမြန္ပါသည္။ ေသးသြယ္က ်စ္လစ္ေသာ ပဲသီးသည္ ပြေသာပဲသီးထက္ အရသာပို၍ေကာင္း မြန္ ပါသည္။ ပဲသီး၏အရသာသည္ ဗိုိုစားပဲသီး ႏွင့္ အရသာ ခပ္ဆင္ဆင္တူပါသည္။ ပဲသီးေတာင့္၏ ေဘး တစ္ဘက္တစ္ခ်က္စီတြင္ ေျမာင္းမ်ားပါရွိပါသည္။ ပဲသီးကိုခူးဆြတ္ျပီး ၃-ရက္ အခ်ိန္အတြင္း စားမွသာ လတ္ဆတ္ေသာအရသာကို ခံစားရရွိမည္ျဖစ္ပါသည္။ ပဲသီးတြင္ အညိုေရာင္ အစက္အေျပာက္ မ်ားပါရွိ ေနပါက၊ ပိုးကိုက္ခံထားရျခင္းျဖစ္ပါသည္။ ထိုပဲသီးမ်ိဳးကိုမစားသင့္ပါ။
ပဲသီးကို ႏွစ္သက္ရာအသားတစ္မ်ိဳးမ်ိဳးျဖင့္ ေရာေႏွာေၾကာ္၍ ေသာ္လည္းေကာင္း၊ အျခားဟင္းသီးဟင္း ရြက္မ်ားႏွင့္ ေရာေႏွာကာ အစိမ္းေၾကာ္ေၾကာ္၍ ေသာ္လည္းေကာင္း၊ ေရေႏြးပူပူတြင္ ေခတၱမွ်စိမ္ၿပီး ေနာက္ အသုပ္သုပ္၍ ေသာ္လည္းေကာင္း၊ ၾကက္ဥျဖင့္ေခါက္ေၾကာ္၍ ေသာ္လည္းေကာင္း၊ စသည္ျဖင့္ အမ်ဳိးမ်ိဳး စားသံုးႏိုင္ပါသည္။
ပဲသီးတြင္ ဗီတာမင္ A၊ ပရိုတင္း၊ သံဓာတ္၊ ေဖာ့စဖရတ္၊ သီအာမင္၊ ရီဘိုပလာဗင္ ႏွင့္ ပိုတက္စီယမ္ တို ့ ၾကြယ္၀ စြာပါရွိပါသည္။ ထို ့ျပင္ ပဲသီး သည္ ဗီတာမင္ C၊ ေဖာလိပ္၊ မဂၢနီစီယမ္ ႏွင္ ့မဂၢနီးစ္ တို ့ စုေ၀းရာ အရင္းအျမစ္လဲ ျဖစ္ပါသည္။ ထို ့ေၾကာင့္ ပဲသီး ကို အားအင္ျပည့္၀ေစေသာ အစားအစာတစ္ခုအျဖစ္ စားသံုးႏို္င္ၾကပါသည္။
+က ်န္းမာေရးအတြက္အသံုး၀င္ပံု+
(၁) ကယ္လိုရီနဲေသာ အစိမ္းေရာင္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ျဖစ္ေသာေၾကာင့္ ပဲသီး ကို မွန္မွန္စားသံုးေပး ျခင္းအားျဖင့္ ခႏၶာကိုယ္ အေလးခ်ိန္ကို ေလ ်ွာ ့ခ်ႏိုင္ပါသည္။
(၂) ဗီတာမင္ ေျမာက္မ်ားစြာ ပါရွိသည့္အျပင္၊ ဆန္ ့က ်င္ဓာတ္တိုးပစၥည္းလဲ
ၾကြယ္၀စြာ ပါရွိသျဖင့္ ကင္ဆာ ေရာဂါ အမ်ိဳးမ်ိဳးကို
ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါသည္။ ျပင္ပေရာဂါမ်ား အလြယ္တကူ
မကူးစက္ႏို္င္ေအာင္လဲ တားဆီးကာကြယ္ေပးပါသည္။
(၃) အိုမင္းရင့္ေရာ္မႈကိုလဲ ေႏွာင့္ေႏွးေစၿပီး၊ အရြယ္တင္ႏုပ်ိဳေစပါသည္။
(၄) ႏွလံုး၊ ႏွလံုးေသြးေၾကာႏွင့္ သက္ဆိုင္ေသာ ေရာဂါမ်ားကိုလဲ
ကာကြယ္ေပးပါသည္။
(၅) ေသြးက ်ေစပါသည္။
(၆) အဆစ္ေရာင္ေ၀ဒနာမ်ားကိုလဲ သက္သာေစပါသည္။
(၇) ပန္းနာရင္က ်ပ္ေရာဂါကိုလဲ သက္သာေကာင္းမြန္ေစပါသည္။
(၈) ေလသင္တုန္းျဖတ္ျခင္းကိုလဲ ေကာင္းမြန္သက္သာေစပါသည္။
(၉) ဆီးခ်ိဳေရာဂါကိုလဲ ကာကြယ္တားဆီးေပးႏိုင္ပါသည္။
ထို ့ေၾကာင့္ မိမိပတ္၀န္းက ်င္တြင္ တစ္ႏွစ္ပတ္လံုး လြယ္လင့္တကူ ရရွိႏိုင္ကာ၊ ေစ်းႏႈန္းခ်ိဳသာၿပီး၊ အာဟာ ရလဲ ျဖစ္ေစသည့္ ပဲသီး (ေခၚ) ပဲေတာင့္ရွည္သီး ကို စားေသာက္ေပးၾကပါရန္ သတင္းေကာင္းပါးအပ္ ပါသည္။
Credit to - ေပါက္ေပါက္
Wednesday, August 17, 2016
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Total Pageviews
Labels
ပညာေပး
(1488)
ကာတြန္းဟာသ
(1343)
ဟာသ
(899)
ေဆာင္းပါး
(822)
ကဗ်ာ
(777)
သတင္း
(533)
.ေဆာင္းပါး
(512)
အက္ေဆး/၀တၳဳတို
(504)
ေၾကာ္ျငာ
(432)
နိုင္ငံတကာထူးျခားသတင္း
(388)
ပညာေပး...
(326)
နိုင္ငံတကာ ထူးျခားသတင္း
(321)
ကဗ ်ာ
(279)
နိုင္ငံတကာအျခားသတင္း..
(253)
ကဗ်ာ…
(228)
ပံုျပင္
(220)
ေဆာင္းပါး….
(203)
အက္ေဆး
(191)
ေဘာလံုးဟာသ...။
(156)
သေဘာထားအျမင္
(149)
Cartoon
(145)
သတင္း....
(139)
ကဗ်ာ...
(136)
ကဗ်ာ.....
(132)
ပညာေပး..
(131)
နိုင္ငံတကာ အျခားသတင္း..
(123)
ျပည္တြင္းသတင္း
(118)
သတင္း..။
(114)
သတင္းတို
(111)
သေရာ္စာ…
(106)
ဝတၳဳတို
(105)
၀တၳဳတို
(95)
ဓါတ္ပံုသတင္း
(81)
သတင္း..
(79)
ေပးစာ
(79)
ဘာသာျပန္ ဝတၳဳတို
(75)
ဓာတ္ပံုသတင္း
(72)
ကာတြန္း
(64)
ဓာတ္ပံုသတင္း..။
(64)
သေရာ္စာ
(64)
နိုင္ငံတကာ အျခားသတင္း
(60)
ဓာတ္ပံုသတင္း..
(54)
ေမတၱာစာ
(54)
ေအာက္ေမ့ဘြယ္စာလႊာ
(53)
သတင္း.
(47)
ဘာသာျပန္အက္ေဆး
(46)
္ပံုျပင္
(45)
ကာတြန္းဟာသ-
(44)
ေဘာလံုးဟာသ...
(44)
နိုင္ငံတကာအျခားသတင္း
(43)
-ကာတြန္းဟာသ
(40)
နိင္ငံတကာ အျခားသတင္း
(39)
ကဗ်ာ.
(37)
သတင္းေဆာင္းပါး
(36)
News
(35)
ကာတြန္း ဟာသ
(34)
ပညာေပး)
(33)
ကဗ်ာ(ဟာသ)
(32)
ဟာသကဗ်ာ
(32)
ေအာင္ျမင္ေရးဒႆန
(30)
xပညာေပး)
(29)
ေၾကညာခ်က္
(28)
႐ုပ္သံ သတင္း
(25)
ဂ်ာနယ္
(24)
TV
(23)
နိုင္ငံတကာ အျခားသတင္း.
(23)
ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါး
(20)
ရင္ဖြင့္သံ
(19)
သရဲဇာတ္လမ္း
(19)
္ပံုျပၤင္
(18)
ထုတ္ျပန္ခ်က္
(14)
ဓာတ္ပံု
(13)
ဘာသာျပန္ပံုျပင္
(13)
ဓာတ္ပုံသတင္း
(12)
သတင္းဓါတ္ပံု
(12)
သီခ်င္း
(12)
အင္တာဗ်ဴး
(12)
အေတြးအျမင္
(12)
ဓာတ္ပံုသတင္း.
(11)
ပံုျပၤင္
(11)
အယ္ဒီတာ့ထံေပးစာ
(11)
ဥာဏ္စမ္း
(11)
Photo News
(10)
poem
(10)
ဂ ်ာနယ္
(10)
ဟာသအက္ေဆး
(10)
(က်န္းမာေရး ပညာေပး)
(9)
.
(9)
x ပညာေပး)
(9)
ဘာသာျပန္
(9)
The Article
(8)
ခရီးသြား.ေဆာင္းပါး
(8)
နိူင္ငံတကာအျခားသတင္း
(8)
ဘာသာေရးေဆာင္းပါး
(8)
သတင္း.ေဆာင္းပါး
(8)
ေဗဒင္
(8)
သတင္းတို.
(7)
ဟာသ ဝတၳဳတို
(7)
တေဘာင္
(6)
ကွဗ်ာ
(5)
နိုင္ငံထူးျခားသတင္း
(5)
ဘာသာေရး၊ဓမၼပံုျပင္
(5)
မိန္႔ခြန္း
(5)
သမိုင္းစကား၊ ပန္းစကား
(5)
ဟာသ ဓာတ္ပံု
(5)
အားကစားသတင္း
(5)
song
(4)
ကာတြြန္းဟာသ
(4)
စကားပံု
(4)
ထူးျခားသတင္း
(4)
ပညာေပ;
(4)
သတင္း.တို.
(4)
သေရာ ္စာ
(4)
ဟာသ-
(4)
္ေဆာင္းပါး
(4)
-ကာတြန္းဟာသ-
(3)
interview
(3)
ထုပ္ျပန္ခ်က္
(3)
ဓမၼဒါန
(3)
ဓါတ္ပုံအက္ေဆး
(3)
ဓာတ္ပံုအက္ေဆး
(3)
ပညာေပ
(3)
ဖိတ္စာ
(3)
ရုပ္သံ
(3)
သတင္း.တို.။
(3)
ဟာသ အင္တာဗ်ဴး
(3)
ဟာသ.
(3)
အင္တာဗ်ဴးး
(3)
အတိုဆုံး၀တၳဳတို
(3)
အယ္ဒီတာ့အာေဘာ္
(3)
ေဘာလံုးဟာသ.
(3)
(ဟာသ)
(2)
By....meepyatite
(2)
Statement
(2)
Story
(2)
With Best Regards
(2)
aဆာင္းပါ
(2)
ကန္ေတာ့ခ်ိဳး
(2)
က်န္းမာေရး ပညာေပး
(2)
ဇာတ္လမ္းတို
(2)
ပန္းခ်ီ
(2)
ပုံျပင္
(2)
ဘာသာျပန္ကဗ ်ာ
(2)
ရုပ္ပံုအေတြး
(2)
ဟာသပံုျပင္
(2)
အစီရင္ခံစာ
(2)
အမွတ္တရ
(2)
အေတြး
(2)
ဦးဦး ေမွာ္ဆရာ
(2)
ေဆာင္းပါ
(2)
ျပဇာတ္
(2)
(xပညာေပး)
(1)
(ပညာေပး)
(1)
)
(1)
....
(1)
2010 at 11:22pm
(1)
=ႏိုင္ငံတကာ အားကစားသတင္းမ်ား
(1)
Announce
(1)
By: Sara Yin (က်န္းမာေရး ပညာေပး)
(1)
By; Silver Moon အင္တာဗ်ဴး
(1)
General Knowledge
(1)
Joke
(1)
Photo Essay
(1)
Thanks
(1)
aဆာင္းပါး
(1)
khana.na155 ကဗ်ာ
(1)
minkonaing
(1)
ကဗ်ာ(
(1)
ကဗ်ာ… By..Blue gyee
(1)
ကာတြန္းဟာသ <br /> <br />
(1)
ကိုယ္တိုင္ေရးကဗ်ာ သီဟသူ
(1)
ခရီးသြားဆာင္းပါး
(1)
ခရီးသြားေဆာင္းပါး
(1)
စကား
(1)
စကားပုံ
(1)
စာစု
(1)
စိုးမိုးေက်ာ္ (ဟာသ)
(1)
ဆက္သြယ္ရန္
(1)
ဓါတ္ပံုအက္ေဆး
(1)
ဓာတ္ပုံအက္ေဆး
(1)
ဓာတ္ပံုအေတြး
(1)
နူတ္ခြန္းဆက္လႊာ
(1)
ပ
(1)
ပညာေပ;း
(1)
မိန္႕ခြန္း
(1)
ရုပ္ရွင္
(1)
သတင္း နွင့္ဟာသ
(1)
သတင္း.တို
(1)
သတင္းကဗ်ာ
(1)
သတင္းသီခ်င္း
(1)
သေရာ္ကဗ ်ာ
(1)
ဟသ
(1)
ဟာသအင္တာဗ်ဴး
(1)
ဟိုအေၾကာင္း ၊ဒီအေၾကာင္းသူတို ့အေၾကာင္း
(1)
အဆိုအမိန္႔
(1)
အထၳဳပၸတၱိ)
(1)
အားကစားသတင္းမ်ား
(1)
အျခားသတင္း
(1)
ဦးဦး ေမွာ္ဆရာ ပညာေပး..
(1)
ုပုံျပင္
(1)
ေဆာင္းပါ;
(1)
ေပးပို ့သူ .. စိုးမိုးေက်ာ္ ဟာသ
(1)
ေပးပို ့သူ...သက္နိုင္ ကဗ်ာ…
(1)
ေပးပို ့သူ…greenleave
(1)
္ပုံျပင္
(1)
ြ
(1)
႐ုပ္သံ
(1)
• Posted by thant zin htwe on ႏုိ၀င္ဘာ 19
(1)
….
(1)
No comments:
Post a Comment