ရဲေခါင္ေျပာက္က်ား ေခ်ေဂြဗားရား က်ဆံုးခဲ့ရေသာ ၁၉၆၇ ခုႏွစ္ ေအာက္တိုဘာလ ၉ ရက္ေန႕ကို ဂုဏ္ျပဳေသာအားျဖင့္ ၂၀၀၈ ခုႏွစ္၊ ေအာက္တိုဘာ ၉ ရက္ေန႔မွစ၍ အဖိႏွိပ္ခံျမန္မာျပည္သားမ်ားအတြက္ ရည္ရြယ္လ်က္ ျမန္မာျပည္သားဘေလာ့ဂ္ကို အမွတ္တရ တင္ဆက္လိုက္ပါသည္။ ** ခြန္အားမွ်ေ၀... တို႔တေတြသည္... မလြဲမေသြ ျပည္သူေတြအတြက္... **

Tuesday, May 9, 2017

=လူထုက ်န္းမာေရး (ေဆးဖက္၀င္ ငါးပိရည္ ေဖ်ာ္နည္း)=

>
+Public Health+ 
ကြၽန္မတုိ႔ေန႔စဥ္ ထမင္း ၿမိန္ေစတဲ့ ငါးပိရည္ ဟာ စားလု႔ိေတာ့ ေကာင္းပါရဲ႕။
 ငါးပိရည္ ဘယ္လုိ ျဖစ္လာတာကို သိသူ နည္းပါးပါလိမ့္မယ္။ ဒါေၾကာင့္
 ေဆးဖက္ဝင္ ငါးပိရည္ ေဖ်ာ္နည္း အေၾကာင္း မေျပာခင္ ဦးစြာပထမ
ငါးပိလုပ္ နည္းကို ေျပာျပခ်င္ ပါတယ္။ ငါးပိ တစ္ပိႆာ အတြက္
 ငါးတစ္ပိႆာ ႏွစ္ဆယ့္ငါး က ်ပ္သားေလာက္ ဝယ္ရပါမယ္။
ငါးေျပမကေတာ့ ေျပာစမွတ္ ျဖစ္ရေအာင္ အခ်ဳိဓာတ္ ေလးေလးပင္ပင္
 ရွိလွပါတယ္။ ေစ်းမွာ လြယ္လြယ္ဝယ္လုိ႔ ရတဲ့ ငါးရံ႕၊ ငါးခူ၊ ငါးက  ်ည္း၊
ငါးေျမြထုိး စတဲ့ ေရခ်ဳိငါးတုိ႔ကုိလည္း သံုးႏုိင္ပါတယ္။ ဦးစြာ ငါး ေတြကို
ဗုိက္ခြဲအူထုတ္ၿပီး ေရေ ေျပာင္ေအာင္ ေဆးေပးပါ။ ငါး တစ္ေကာင္ခ်င္း စီကို
 တစ္ထြာေလာက္ ထက္ပုိ၍ မႀကီးသင့္ပါဘူး။ ငါး အေကာင္ ႀကီးရင္ေတာ့
ထက္ျခမ္းခြဲသင့္ ပါတယ္။ ဒါမွသာ ပထမေန႔မွာပဲ အေတာ္အသင့္ အစိုဓာတ္
 နည္းသြားမွာပါ။ ဆားနယ္တဲ့ အခါမွာ ပံုမွန္ ဟင္းခ်က္တာထက္ ပုိၿပီး နယ္ရမွာပါ။


သို႔ေသာ္ ဆား ထည့္မ်ားရင္ ငန္လြန္းေနၿပီး ဆားနည္းရင္ေတာ့ ငါးေတြ
ပုပ္တတ္ပါတယ္။ သဘာဝနည္း ျဖစ္လုိ႔ အခ်ဳိ႕မႈန္႔နဲ႔ ယမ္းစိမ္း လံုးဝထည့္စရာ
မလုိပါ။ (သတိျပဳရန္။ ငါးေနလွန္းတဲ့ အခါ ယင္ေကာင္မ်ား နားပါက ဥခ်ခဲ့ရင္
ငါးပိထဲမွာ ေလာက္ေကာင္မ်ား ေတြ႕ရတတ္လုိ႔ ယင္မနား ပါေစႏွင့္)
ငါးေျခာက္ျဖစ္တဲ့ အထိ ေနမလွန္းဘဲ အစိုဓာတ္ ထက္ဝက္ေလာက္
 ေလ ်ွာ ့က ်သြားခ်ိန္မွာ င႐ုတ္ဆံုထဲ ထည့္ၿပီး ေထာင္းေပးပါ။ သို႔ေသာ္ အထူး
ညက္စရာ မလုိပါ။ ငါးပံုပ်က္ၿပီး အနည္းငယ္ ပဲ့ရြဲ႕၍ ဖိသိပ္ထည့္လုိ႔ ရတဲ့
အေနအထားထိ ေပ်ာ့ေပ်ာင္း လာရင္ေတာ့ ပလတ္စတစ္ဘူး၊ ဖန္ဘူးမ်ားထဲ
သိပ္ထည့္ထားပါ။ ၿပီးရင္ အေပၚမွ ဆားမ်ားကို ျဖဴး၍ (အနည္းဆံုး လက္တစ္ဆုပ္ခန္႔)
 အဖံုးကို လံုေအာင္ ပိတ္ထားလုိက္႐ံု ပါပဲ။ အခုလို သဘာဝနည္းျဖင့္ ငါးငါးပိ
လုပ္နည္းက ငါးကေလးဆုိရင္ ႏွစ္လခြဲခန္႔ ၾကာမွျဖစ္ၿပီး ငါးႀကီးဆုိလွ်င္ သံုးလခြဲခန္႔
 ၾကာႏုိင္ပါတယ္။ ငါးပိ နပ္လုိ႔ အုိးစဖြင့္တယ္ ဆုိရင္ပဲ ငါးပိ အိုးတက္ရည္ မ်ားက
တြ႕ရပါလိမ့္မယ္။ အဲဒီ အုိးတက္ရည္ ေတြဟာ သဘာဝ ငါးပိမွထြက္တဲ့
 ငံျပာရည္မ်ား ျဖစ္လုိ႔ ေဘးအႏၲရာယ္ ကင္းစြာ အသံုးျပဳ ႏုိင္ပါတယ္။ ဒီအတုိင္းသံုးရင္ 
အနံ႔အသက္ မေကာင္းတဲ့ အတြက္ အုိးထဲမွ ငံျပာရည္ (အိုးတက္ရည္) မ်ားကို 
ခပ္ယူၿပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ က ််ဳိခ်က္ထား ရပါမယ္။ ငံျပာရည္ အခ်ဳိႀကိဳက္ ရင္ေတာ့
 သၾကား ထည့္ေပးႏုိင္ ပါတယ္။ ၿပီးရင္ ပုလင္းအလြတ္ တစ္လံုးထဲမွာ သိမ္းၿပီး 
သဘာဝ ငါးငံျပာရည္ စစ္စစ္အျဖစ္ လုိသလုိ အသံုးျပဳ ႏုိင္ပါတယ္။ ဒါဆုိရင္ျဖင့္ 
အိမ္ရွင္မမ်ား မိမိအိမ္မွာ ငါးငါးပိ လုပ္ရင္း ငါးငံျပာရည္ စစ္စစ္ကိုပါ သံုးစြဲလို႔ရပါၿပီ။ 

*ေဆးဖက္ဝင္ငါးပိရည္ေဖ်ာ္နည္း (2)*

 ငါးပိ ဆုိတာ ငါးကိုေရေဆး၊ ဗုိက္ခြဲကာ အူေတြထုတ္ၿပီး ဆား (အငန္ဓာတ္ေတြ) နဲ႔ 
အပုပ္ခံ လုပ္ထားတာ မို႔လည္း ငါးပိရည္က စားလုိ႔ေတာ့ ေကာင္းပါရဲ႕ အငန္ဓာတ္
 ကဲေနပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္လည္း ေသြးတုိးေရာဂါ သည္မ်ားႏွင့္ ဝက္ၿခံေပါက္
 သူမ်ားက ထမင္းဝုိင္းမွာ ငါးပိရည္ ရန႔ံေမႊးေမႊး ေလးကို စိတ္ရွိတုိင္း မစားရဲၾကပါဘူး။
 သို႔ေသာ္ အထက္မွာ ေဖာ္ျပထားသလုိ သဘာဝနည္းနဲ႔ ျပဳလုပ္ေဖာ္စပ္ ထားတဲ့ ငါးပိရည္ကို ေဆးဖက္ဝင္ေအာင္ ေဖ်ာ္၍ သင့္တင့္တဲ့ ပမာဏ စားျခင္းသည္ လူကုိ ေဘးထြက္
ဆိုးက ်ဳိးမျဖစ္ေစပါဘူး။ငါးပိ ထဲမွာ ေရေငြ႕ဓာတ္၊ ထံုးဓာတ္ႏွင့္ အသားဓာတ္ တုိ႔ ပါရွိေနပါတယ္။ 
ဦးစြာ ငါးပိရည္က ်ဳိတဲ့ အခါမွာ နႏြင္း (ဆႏြင္း)မႈန္႔ကို ထည့္၍ က  ်ဳိေပးရမွာပါ။ 
ဘာေၾကာင့္လဲ ဆုိရင္ နႏြင္းမႈန္႔ကအညီႇအေဟာက္ မ်ားကို လြန္စြာ ေျပေပ်ာက္ေစ
တဲ့ အျပင္ အေရာင္လွ႐ံု သာမက ငါးပိရည္၏ အနံ႔ႏွင့္ အရသာကိုပါ ပိုေကာင္းေစႏုိင္
 လုိ႔ပါပဲ။ နႏြင္း ႏွင့္ေရာက ်ဳိၿပီး ပြက္ပြက္ဆူ လာတဲ့အခါ အုိးေပၚမွခ်၍ ေထာင္းထားတဲ့
 ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏုိင္ႏုိင္ ထည့္ေပးလုိက္ ျခင္းျဖင့္ စားခ်င္စဖြယ္ ေဆးဖက္ဝင္ 
ငါးပိေဖ်ာ္ရည္ ရပါၿပီ။ အစပ္ႀကိဳက္ သူမ်ားက င႐ုတ္သီးစိမ္း ကို ေလွာ္၍
 ေထာင္းထည့္ စားႏုိင္ပါတယ္။ င႐ုတ္သီးစိမ္း ေလွာ္က ငါးပိရည္ရနံ႔ကို ပို၍
 ဆြဲေဆာင္မႈ ျဖစ္ေစ႐ုံ သာမက င႐ုတ္သီးစိမ္း စားလုိ႔ ဗုိက္နာျခင္း မွလည္း
 ႀကိဳတင္ ကာကြယ္ရာ ေရာက္ပါတယ္။ (င႐ုတ္သီး အက ်က္မႈန္႔ကိုမွ ႀကိဳက္သူ
 မ်ားကလည္း မိမိအလုိရွိသလုိ ထည့္လို႔ရပါတယ္) ေဆးဖက္ဝင္ ငါးပိရည္ေဖ်ာ္ 
အတြက္ အခ်ဳိမႈန္႔ မထည့္သင့္ ပါဘူး။ အခ်ဳိမႈန္႔ အစား ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႔ 
အနည္းငယ္ ထည့္ေပး ႏုိင္ပါတယ္။ သို႔မဟုတ္ မိမိ အဆင္ေျပရာ ျပဳတ္ထား
ေသာ ငါးက ်ည္း၊ ငါးၾကင္း၊ ငါးျမစ္ခ်င္း အသား အနည္းငယ္ကို အ႐ိုးႏႊင္၍ 
ငါးပိရည္ထဲ ခတ္ေပးႏုိင္ပါတယ္။ ထမင္းဝုိင္း ျပင္ခါနီးမွာ ငါးပိရည္ခြက္ ထဲကို 
သံပရာရည္ ညႇစ္ထည့္ေပး လုိက္ပါဦး၊ သံပရာရည္က ေသြးတုိးကို ထိန္းေပးႏုိင္
သလို ျမန္မာ့အႀကိဳက္ ခ်ဥ္၊ ငန္၊ စပ္ အရသာ ၿပီးျပည့္စံုတဲ့ ငါးပိရည္ တစ္ခြက္
ရပါၿပီ။ အတုိ႔အျမႇဳပ္အျဖစ္ မန္က ်ည္းသီးျဖင့္ ျပဳတ္ထားေသာ ကန္စြန္း႐ိုးနီ၊ 
ဖန္ခါးသီး၊ ဆီးျဖဴသီး၊ သခြားသီး၊ ဖရဲသီးငယ္ သို႔မဟုတ္ ဘူးသီးျပဳတ္၊ ခရမ္းၾကြပ္သီး၊
 ပူဒီနာရြက္၊ မုန္လာဥနီ၊ ခ်ဥ္ဖတ္ အမ်ဳိးမ်ဳိး၊ ေရေႏြးေျဖာ ထားတဲ့ပဲေစာင္းလ ်ားသီး၊
 ေဂၚဖီ၊ ပဲေတာင့္ရွည္၊ ကနေဖာ့၊ မႈိနားတုိ၊ စာကေလး ေျခေတာက္၊ ပဲပုစြန္ စတဲ့ 
သဘာဝ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ မ်ားကို ငါးပိရည္ျဖင့္ တြဲဖက္ စားျခင္းျဖင့္ ခံတြင္းလုိက္
 ေစသလုိ ေဆးဖက္လည္း ဝင္ေစမွာ အမွန္ပါ။ 

 ေပါက္ေပါက္ 

Credit : DATA Doctor

 လြင္ျပင္

+Public Health+ 
ကြၽန္မတုိ႔ေန႔စဥ္ ထမင္း ၿမိန္ေစတဲ့ ငါးပိရည္ ဟာ စားလု႔ိေတာ့ ေကာင္းပါရဲ႕။
 ငါးပိရည္ ဘယ္လုိ ျဖစ္လာတာကို သိသူ နည္းပါးပါလိမ့္မယ္။ ဒါေၾကာင့္
 ေဆးဖက္ဝင္ ငါးပိရည္ ေဖ်ာ္နည္း အေၾကာင္း မေျပာခင္ ဦးစြာပထမ
ငါးပိလုပ္ နည္းကို ေျပာျပခ်င္ ပါတယ္။ ငါးပိ တစ္ပိႆာ အတြက္
 ငါးတစ္ပိႆာ ႏွစ္ဆယ့္ငါး က ်ပ္သားေလာက္ ဝယ္ရပါမယ္။
ငါးေျပမကေတာ့ ေျပာစမွတ္ ျဖစ္ရေအာင္ အခ်ဳိဓာတ္ ေလးေလးပင္ပင္
 ရွိလွပါတယ္။ ေစ်းမွာ လြယ္လြယ္ဝယ္လုိ႔ ရတဲ့ ငါးရံ႕၊ ငါးခူ၊ ငါးက  ်ည္း၊
ငါးေျမြထုိး စတဲ့ ေရခ်ဳိငါးတုိ႔ကုိလည္း သံုးႏုိင္ပါတယ္။ ဦးစြာ ငါး ေတြကို
ဗုိက္ခြဲအူထုတ္ၿပီး ေရေ ေျပာင္ေအာင္ ေဆးေပးပါ။ ငါး တစ္ေကာင္ခ်င္း စီကို
 တစ္ထြာေလာက္ ထက္ပုိ၍ မႀကီးသင့္ပါဘူး။ ငါး အေကာင္ ႀကီးရင္ေတာ့
ထက္ျခမ္းခြဲသင့္ ပါတယ္။ ဒါမွသာ ပထမေန႔မွာပဲ အေတာ္အသင့္ အစိုဓာတ္
 နည္းသြားမွာပါ။ ဆားနယ္တဲ့ အခါမွာ ပံုမွန္ ဟင္းခ်က္တာထက္ ပုိၿပီး နယ္ရမွာပါ။


သို႔ေသာ္ ဆား ထည့္မ်ားရင္ ငန္လြန္းေနၿပီး ဆားနည္းရင္ေတာ့ ငါးေတြ
ပုပ္တတ္ပါတယ္။ သဘာဝနည္း ျဖစ္လုိ႔ အခ်ဳိ႕မႈန္႔နဲ႔ ယမ္းစိမ္း လံုးဝထည့္စရာ
မလုိပါ။ (သတိျပဳရန္။ ငါးေနလွန္းတဲ့ အခါ ယင္ေကာင္မ်ား နားပါက ဥခ်ခဲ့ရင္
ငါးပိထဲမွာ ေလာက္ေကာင္မ်ား ေတြ႕ရတတ္လုိ႔ ယင္မနား ပါေစႏွင့္)
ငါးေျခာက္ျဖစ္တဲ့ အထိ ေနမလွန္းဘဲ အစိုဓာတ္ ထက္ဝက္ေလာက္
 ေလ ်ွာ ့က ်သြားခ်ိန္မွာ င႐ုတ္ဆံုထဲ ထည့္ၿပီး ေထာင္းေပးပါ။ သို႔ေသာ္ အထူး
ညက္စရာ မလုိပါ။ ငါးပံုပ်က္ၿပီး အနည္းငယ္ ပဲ့ရြဲ႕၍ ဖိသိပ္ထည့္လုိ႔ ရတဲ့
အေနအထားထိ ေပ်ာ့ေပ်ာင္း လာရင္ေတာ့ ပလတ္စတစ္ဘူး၊ ဖန္ဘူးမ်ားထဲ
သိပ္ထည့္ထားပါ။ ၿပီးရင္ အေပၚမွ ဆားမ်ားကို ျဖဴး၍ (အနည္းဆံုး လက္တစ္ဆုပ္ခန္႔)
 အဖံုးကို လံုေအာင္ ပိတ္ထားလုိက္႐ံု ပါပဲ။ အခုလို သဘာဝနည္းျဖင့္ ငါးငါးပိ
လုပ္နည္းက ငါးကေလးဆုိရင္ ႏွစ္လခြဲခန္႔ ၾကာမွျဖစ္ၿပီး ငါးႀကီးဆုိလွ်င္ သံုးလခြဲခန္႔
 ၾကာႏုိင္ပါတယ္။ ငါးပိ နပ္လုိ႔ အုိးစဖြင့္တယ္ ဆုိရင္ပဲ ငါးပိ အိုးတက္ရည္ မ်ားက
တြ႕ရပါလိမ့္မယ္။ အဲဒီ အုိးတက္ရည္ ေတြဟာ သဘာဝ ငါးပိမွထြက္တဲ့
 ငံျပာရည္မ်ား ျဖစ္လုိ႔ ေဘးအႏၲရာယ္ ကင္းစြာ အသံုးျပဳ ႏုိင္ပါတယ္။ ဒီအတုိင္းသံုးရင္ 
အနံ႔အသက္ မေကာင္းတဲ့ အတြက္ အုိးထဲမွ ငံျပာရည္ (အိုးတက္ရည္) မ်ားကို 
ခပ္ယူၿပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ က ််ဳိခ်က္ထား ရပါမယ္။ ငံျပာရည္ အခ်ဳိႀကိဳက္ ရင္ေတာ့
 သၾကား ထည့္ေပးႏုိင္ ပါတယ္။ ၿပီးရင္ ပုလင္းအလြတ္ တစ္လံုးထဲမွာ သိမ္းၿပီး 
သဘာဝ ငါးငံျပာရည္ စစ္စစ္အျဖစ္ လုိသလုိ အသံုးျပဳ ႏုိင္ပါတယ္။ ဒါဆုိရင္ျဖင့္ 
အိမ္ရွင္မမ်ား မိမိအိမ္မွာ ငါးငါးပိ လုပ္ရင္း ငါးငံျပာရည္ စစ္စစ္ကိုပါ သံုးစြဲလို႔ရပါၿပီ။ 

*ေဆးဖက္ဝင္ငါးပိရည္ေဖ်ာ္နည္း (2)*

 ငါးပိ ဆုိတာ ငါးကိုေရေဆး၊ ဗုိက္ခြဲကာ အူေတြထုတ္ၿပီး ဆား (အငန္ဓာတ္ေတြ) နဲ႔ 
အပုပ္ခံ လုပ္ထားတာ မို႔လည္း ငါးပိရည္က စားလုိ႔ေတာ့ ေကာင္းပါရဲ႕ အငန္ဓာတ္
 ကဲေနပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္လည္း ေသြးတုိးေရာဂါ သည္မ်ားႏွင့္ ဝက္ၿခံေပါက္
 သူမ်ားက ထမင္းဝုိင္းမွာ ငါးပိရည္ ရန႔ံေမႊးေမႊး ေလးကို စိတ္ရွိတုိင္း မစားရဲၾကပါဘူး။
 သို႔ေသာ္ အထက္မွာ ေဖာ္ျပထားသလုိ သဘာဝနည္းနဲ႔ ျပဳလုပ္ေဖာ္စပ္ ထားတဲ့ ငါးပိရည္ကို ေဆးဖက္ဝင္ေအာင္ ေဖ်ာ္၍ သင့္တင့္တဲ့ ပမာဏ စားျခင္းသည္ လူကုိ ေဘးထြက္
ဆိုးက ်ဳိးမျဖစ္ေစပါဘူး။ငါးပိ ထဲမွာ ေရေငြ႕ဓာတ္၊ ထံုးဓာတ္ႏွင့္ အသားဓာတ္ တုိ႔ ပါရွိေနပါတယ္။ 
ဦးစြာ ငါးပိရည္က ်ဳိတဲ့ အခါမွာ နႏြင္း (ဆႏြင္း)မႈန္႔ကို ထည့္၍ က  ်ဳိေပးရမွာပါ။ 
ဘာေၾကာင့္လဲ ဆုိရင္ နႏြင္းမႈန္႔ကအညီႇအေဟာက္ မ်ားကို လြန္စြာ ေျပေပ်ာက္ေစ
တဲ့ အျပင္ အေရာင္လွ႐ံု သာမက ငါးပိရည္၏ အနံ႔ႏွင့္ အရသာကိုပါ ပိုေကာင္းေစႏုိင္
 လုိ႔ပါပဲ။ နႏြင္း ႏွင့္ေရာက ်ဳိၿပီး ပြက္ပြက္ဆူ လာတဲ့အခါ အုိးေပၚမွခ်၍ ေထာင္းထားတဲ့
 ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏုိင္ႏုိင္ ထည့္ေပးလုိက္ ျခင္းျဖင့္ စားခ်င္စဖြယ္ ေဆးဖက္ဝင္ 
ငါးပိေဖ်ာ္ရည္ ရပါၿပီ။ အစပ္ႀကိဳက္ သူမ်ားက င႐ုတ္သီးစိမ္း ကို ေလွာ္၍
 ေထာင္းထည့္ စားႏုိင္ပါတယ္။ င႐ုတ္သီးစိမ္း ေလွာ္က ငါးပိရည္ရနံ႔ကို ပို၍
 ဆြဲေဆာင္မႈ ျဖစ္ေစ႐ုံ သာမက င႐ုတ္သီးစိမ္း စားလုိ႔ ဗုိက္နာျခင္း မွလည္း
 ႀကိဳတင္ ကာကြယ္ရာ ေရာက္ပါတယ္။ (င႐ုတ္သီး အက ်က္မႈန္႔ကိုမွ ႀကိဳက္သူ
 မ်ားကလည္း မိမိအလုိရွိသလုိ ထည့္လို႔ရပါတယ္) ေဆးဖက္ဝင္ ငါးပိရည္ေဖ်ာ္ 
အတြက္ အခ်ဳိမႈန္႔ မထည့္သင့္ ပါဘူး။ အခ်ဳိမႈန္႔ အစား ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႔ 
အနည္းငယ္ ထည့္ေပး ႏုိင္ပါတယ္။ သို႔မဟုတ္ မိမိ အဆင္ေျပရာ ျပဳတ္ထား
ေသာ ငါးက ်ည္း၊ ငါးၾကင္း၊ ငါးျမစ္ခ်င္း အသား အနည္းငယ္ကို အ႐ိုးႏႊင္၍ 
ငါးပိရည္ထဲ ခတ္ေပးႏုိင္ပါတယ္။ ထမင္းဝုိင္း ျပင္ခါနီးမွာ ငါးပိရည္ခြက္ ထဲကို 
သံပရာရည္ ညႇစ္ထည့္ေပး လုိက္ပါဦး၊ သံပရာရည္က ေသြးတုိးကို ထိန္းေပးႏုိင္
သလို ျမန္မာ့အႀကိဳက္ ခ်ဥ္၊ ငန္၊ စပ္ အရသာ ၿပီးျပည့္စံုတဲ့ ငါးပိရည္ တစ္ခြက္
ရပါၿပီ။ အတုိ႔အျမႇဳပ္အျဖစ္ မန္က ်ည္းသီးျဖင့္ ျပဳတ္ထားေသာ ကန္စြန္း႐ိုးနီ၊ 
ဖန္ခါးသီး၊ ဆီးျဖဴသီး၊ သခြားသီး၊ ဖရဲသီးငယ္ သို႔မဟုတ္ ဘူးသီးျပဳတ္၊ ခရမ္းၾကြပ္သီး၊
 ပူဒီနာရြက္၊ မုန္လာဥနီ၊ ခ်ဥ္ဖတ္ အမ်ဳိးမ်ဳိး၊ ေရေႏြးေျဖာ ထားတဲ့ပဲေစာင္းလ ်ားသီး၊
 ေဂၚဖီ၊ ပဲေတာင့္ရွည္၊ ကနေဖာ့၊ မႈိနားတုိ၊ စာကေလး ေျခေတာက္၊ ပဲပုစြန္ စတဲ့ 
သဘာဝ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ မ်ားကို ငါးပိရည္ျဖင့္ တြဲဖက္ စားျခင္းျဖင့္ ခံတြင္းလုိက္
 ေစသလုိ ေဆးဖက္လည္း ဝင္ေစမွာ အမွန္ပါ။ 

 ေပါက္ေပါက္ 

Credit : DATA Doctor

 လြင္ျပင္

No comments:

Total Pageviews

Labels

ပညာေပး (1488) ကာတြန္းဟာသ (1343) ဟာသ (899) ေဆာင္းပါး (822) ကဗ်ာ (777) သတင္း (533) .ေဆာင္းပါး (512) အက္ေဆး/၀တၳဳတို (504) ေၾကာ္ျငာ (432) နိုင္ငံတကာထူးျခားသတင္း (388) ပညာေပး... (326) နိုင္ငံတကာ ထူးျခားသတင္း (321) ကဗ ်ာ (279) နိုင္ငံတကာအျခားသတင္း.. (253) ကဗ်ာ… (228) ပံုျပင္ (220) ေဆာင္းပါး…. (203) အက္ေဆး (191) ေဘာလံုးဟာသ...။ (156) သေဘာထားအျမင္ (149) Cartoon (145) သတင္း.... (139) ကဗ်ာ... (136) ကဗ်ာ..... (132) ပညာေပး.. (131) နိုင္ငံတကာ အျခားသတင္း.. (123) ျပည္တြင္းသတင္း (118) သတင္း..။ (114) သတင္းတို (111) သေရာ္စာ… (106) ဝတၳဳတို (105) ၀တၳဳတို (95) ဓါတ္ပံုသတင္း (81) သတင္း.. (79) ေပးစာ (79) ဘာသာျပန္ ဝတၳဳတို (75) ဓာတ္ပံုသတင္း (72) ကာတြန္း (64) ဓာတ္ပံုသတင္း..။ (64) သေရာ္စာ (64) နိုင္ငံတကာ အျခားသတင္း (60) ဓာတ္ပံုသတင္း.. (54) ေမတၱာစာ (54) ေအာက္ေမ့ဘြယ္စာလႊာ (53) သတင္း. (47) ဘာသာျပန္အက္ေဆး (46) ္ပံုျပင္ (45) ကာတြန္းဟာသ- (44) ေဘာလံုးဟာသ... (44) နိုင္ငံတကာအျခားသတင္း (43) -ကာတြန္းဟာသ (40) နိင္ငံတကာ အျခားသတင္း (39) ကဗ်ာ. (37) သတင္းေဆာင္းပါး (36) News (35) ကာတြန္း ဟာသ (34) ပညာေပး) (33) ကဗ်ာ(ဟာသ) (32) ဟာသကဗ်ာ (32) ေအာင္ျမင္ေရးဒႆန (30) xပညာေပး) (29) ေၾကညာခ်က္ (28) ႐ုပ္သံ သတင္း (25) ဂ်ာနယ္ (24) TV (23) နိုင္ငံတကာ အျခားသတင္း. (23) ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါး (20) ရင္ဖြင့္သံ (19) သရဲဇာတ္လမ္း (19) ္ပံုျပၤင္ (18) ထုတ္ျပန္ခ်က္ (14) ဓာတ္ပံု (13) ဘာသာျပန္ပံုျပင္ (13) ဓာတ္ပုံသတင္း (12) သတင္းဓါတ္ပံု (12) သီခ်င္း (12) အင္တာဗ်ဴး (12) အေတြးအျမင္ (12) ဓာတ္ပံုသတင္း. (11) ပံုျပၤင္ (11) အယ္ဒီတာ့ထံေပးစာ (11) ဥာဏ္စမ္း (11) Photo News (10) poem (10) ဂ ်ာနယ္ (10) ဟာသအက္ေဆး (10) (က်န္းမာေရး ပညာေပး) (9) . (9) x ပညာေပး) (9) ဘာသာျပန္ (9) The Article (8) ခရီးသြား.ေဆာင္းပါး (8) နိူင္ငံတကာအျခားသတင္း (8) ဘာသာေရးေဆာင္းပါး (8) သတင္း.ေဆာင္းပါး (8) ေဗဒင္ (8) သတင္းတို. (7) ဟာသ ဝတၳဳတို (7) တေဘာင္ (6) ကွဗ်ာ (5) နိုင္ငံထူးျခားသတင္း (5) ဘာသာေရး၊ဓမၼပံုျပင္ (5) မိန္႔ခြန္း (5) သမိုင္းစကား၊ ပန္းစကား (5) ဟာသ ဓာတ္ပံု (5) အားကစားသတင္း (5) song (4) ကာတြြန္းဟာသ (4) စကားပံု (4) ထူးျခားသတင္း (4) ပညာေပ; (4) သတင္း.တို. (4) သေရာ ္စာ (4) ဟာသ- (4) ္ေဆာင္းပါး (4) -ကာတြန္းဟာသ- (3) interview (3) ထုပ္ျပန္ခ်က္ (3) ဓမၼဒါန (3) ဓါတ္ပုံအက္ေဆး (3) ဓာတ္ပံုအက္ေဆး (3) ပညာေပ (3) ဖိတ္စာ (3) ရုပ္သံ (3) သတင္း.တို.။ (3) ဟာသ အင္တာဗ်ဴး (3) ဟာသ. (3) အင္တာဗ်ဴးး (3) အတိုဆုံး၀တၳဳတို (3) အယ္ဒီတာ့အာေဘာ္ (3) ေဘာလံုးဟာသ. (3) (ဟာသ) (2) By....meepyatite (2) Statement (2) Story (2) With Best Regards (2) aဆာင္းပါ (2) ကန္ေတာ့ခ်ိဳး (2) က်န္းမာေရး ပညာေပး (2) ဇာတ္လမ္းတို (2) ပန္းခ်ီ (2) ပုံျပင္ (2) ဘာသာျပန္ကဗ ်ာ (2) ရုပ္ပံုအေတြး (2) ဟာသပံုျပင္ (2) အစီရင္ခံစာ (2) အမွတ္တရ (2) အေတြး (2) ဦးဦး ေမွာ္ဆရာ (2) ေဆာင္းပါ (2) ျပဇာတ္ (2) (xပညာေပး) (1) (ပညာေပး) (1) ) (1) .... (1) 2010 at 11:22pm (1) =ႏိုင္ငံတကာ အားကစားသတင္းမ်ား (1) Announce (1) By: Sara Yin (က်န္းမာေရး ပညာေပး) (1) By; Silver Moon အင္တာဗ်ဴး (1) General Knowledge (1) Joke (1) Photo Essay (1) Thanks (1) aဆာင္းပါး (1) khana.na155 ကဗ်ာ (1) minkonaing (1) ကဗ်ာ( (1) ကဗ်ာ… By..Blue gyee (1) ကာတြန္းဟာသ <br /> <br /> (1) ကိုယ္တိုင္ေရးကဗ်ာ သီဟသူ (1) ခရီးသြားဆာင္းပါး (1) ခရီးသြားေဆာင္းပါး (1) စကား (1) စကားပုံ (1) စာစု (1) စိုးမိုးေက်ာ္ (ဟာသ) (1) ဆက္သြယ္ရန္ (1) ဓါတ္ပံုအက္ေဆး (1) ဓာတ္ပုံအက္ေဆး (1) ဓာတ္ပံုအေတြး (1) နူတ္ခြန္းဆက္လႊာ (1) (1) ပညာေပ;း (1) မိန္႕ခြန္း (1) ရုပ္ရွင္ (1) သတင္း နွင့္ဟာသ (1) သတင္း.တို (1) သတင္းကဗ်ာ (1) သတင္းသီခ်င္း (1) သေရာ္ကဗ ်ာ (1) ဟသ (1) ဟာသအင္တာဗ်ဴး (1) ဟိုအေၾကာင္း ၊ဒီအေၾကာင္းသူတို ့အေၾကာင္း (1) အဆိုအမိန္႔ (1) အထၳဳပၸတၱိ) (1) အားကစားသတင္းမ်ား (1) အျခားသတင္း (1) ဦးဦး ေမွာ္ဆရာ ပညာေပး.. (1) ုပုံျပင္ (1) ေဆာင္းပါ; (1) ေပးပို ့သူ .. စိုးမိုးေက်ာ္ ဟာသ (1) ေပးပို ့သူ...သက္နိုင္ ကဗ်ာ… (1) ေပးပို ့သူ…greenleave (1) ္ပုံျပင္ (1) (1) ႐ုပ္သံ (1) • Posted by thant zin htwe on ႏုိ၀င္ဘာ 19 (1) …. (1)