မနက္စာ က အေရးႀကီးပါတယ္။ အာဟာရလည္း႐ွိ လူကိုလည္း က ်န္းမာ
ေစမယ့္အရာကို ေရြးသင့္ပါတယ္။
၁။ ဆီ နဲ႔ အငံ မ်ားတဲ့ အသား ေတြ။
မနက္စာ မွာ အသား ဓာတ္ကို ထည့္စားတဲ့အခါ တစ္ေန႔တာ
လႈပ္ရွားေဆာင္႐ြက္မႈေတြကို ေကာင္းမြန္စြာျပဳလုပ္ႏိုင္ဖုိ႔ ခြန္အားကို
ေပးပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ ေအးခဲထားတဲ့ အသား ေတြကို ဆီ မ်ားမ်ား၊
ဆား မ်ားမ်ားနဲ႔ ခ်က္ျပဳတ္ျပင္ဆင္ထားတဲဲ့ အစားအစာေတြကိုေတာ့
မစားသင့္ပါဘူး။ ဥပမာေျပာရရင္ ခ်ိစ္မ်ားမ်ားပါတဲ့ ဝက္ေပါင္ေျခာက္ ဟာ
သင့္ကိုေပးႏိုင္မယ့္အာဟာရထက္ က ်န္းမာေရး ဆိုးက ်ဳိးဆီကို
ဦးတည္သြားႏိုင္ပါတယ္။
၂။ အစိမ္းေရာင္ ေဖ်ာ္ရည္။
အထူးသျဖင့္ အ႐ြက္ေတြကို ေဖ်ာ္တာေပါ့။ ဟင္းသီးဟင္း႐ြက္ ေတြမွာ
ဗီတာမင္ နဲ႔ သတၱဳဓာတ္ ေတြ ပါဝင္ၿပီး လူကိုက ်န္းမာေစပါတယ္။
သတိထားရမွာကေတာ့ အစိမ္းေရာင္ အရြက္ေတြကို ေဖ်ာ္ရာမွာ
ထည့္သြင္းရတဲ့ သၾကားပါပဲ။ အရြက္ေတြရဲ႕အရသာက ဒီတုိင္းစားလို႔
မေကာင္းေတာ့ သၾကားေတြ၊ အခ်ိဳေတြ ပိုထည့္မိသြားေရာေလ။
သစ္သီးေတြကို ေဖ်ာ္ေသာက္ျခင္းကသာ အေကာင္းဆံုးပါ။
၃။ ေပါင္မုန္႔ မီးကင္ ေထာပတ္ သုတ္။
ေပါင္မုန္႔ က က ်န္းမာေရးအတြက္ ေကာင္းပါတယ္။ အာဟာရလည္း
ျဖစ္ေစတယ္ေလ။ ဒါေပမဲ့ မီးကင္ထားတဲ့ေပါင္မုန္႔ကိုမွ ေထာပတ္ ေတြသုတ္ၿပီး
စားမယ္ဆုိရင္ အာဟာာရ တန္ဖိုးက ထင္သေလာက္မရေတာ့ပါဘူး။
ေထာပတ္ကလည္း ကိုလက္စထေရာေတြ ပါဝင္လို႔ ႏွလံုးေရာဂါ နဲ႔
ဆီးခ်ိဳေရာဂါ ေတြ ျဖစ္ေစႏိုင္ပါတယ္။ ေပါင္မုန္႔ ခ်ည္းပဲ စားတာ
ဒါမွမဟုတ္ ၾကက္ဥေၾကာ္ေလးနဲ႔စားတာက ပိုေကာင္းပါတယ္။
Source : Women Health
Credit : Duwun
+Public Health+
မနက္စာ က အေရးႀကီးပါတယ္။ အာဟာရလည္း႐ွိ လူကိုလည္း က ်န္းမာ
ေစမယ့္အရာကို ေရြးသင့္ပါတယ္။
၁။ ဆီ နဲ႔ အငံ မ်ားတဲ့ အသား ေတြ။
လႈပ္ရွားေဆာင္႐ြက္မႈေတြကို ေကာင္းမြန္စြာျပဳလုပ္ႏိုင္ဖုိ႔ ခြန္အားကို
ေပးပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ ေအးခဲထားတဲ့ အသား ေတြကို ဆီ မ်ားမ်ား၊
ဆား မ်ားမ်ားနဲ႔ ခ်က္ျပဳတ္ျပင္ဆင္ထားတဲဲ့ အစားအစာေတြကိုေတာ့
မစားသင့္ပါဘူး။ ဥပမာေျပာရရင္ ခ်ိစ္မ်ားမ်ားပါတဲ့ ဝက္ေပါင္ေျခာက္ ဟာ
သင့္ကိုေပးႏိုင္မယ့္အာဟာရထက္ က ်န္းမာေရး ဆိုးက ်ဳိးဆီကို
ဦးတည္သြားႏိုင္ပါတယ္။
၂။ အစိမ္းေရာင္ ေဖ်ာ္ရည္။
အထူးသျဖင့္ အ႐ြက္ေတြကို ေဖ်ာ္တာေပါ့။ ဟင္းသီးဟင္း႐ြက္ ေတြမွာ
ဗီတာမင္ နဲ႔ သတၱဳဓာတ္ ေတြ ပါဝင္ၿပီး လူကိုက ်န္းမာေစပါတယ္။
သတိထားရမွာကေတာ့ အစိမ္းေရာင္ အရြက္ေတြကို ေဖ်ာ္ရာမွာ
ထည့္သြင္းရတဲ့ သၾကားပါပဲ။ အရြက္ေတြရဲ႕အရသာက ဒီတုိင္းစားလို႔
မေကာင္းေတာ့ သၾကားေတြ၊ အခ်ိဳေတြ ပိုထည့္မိသြားေရာေလ။
သစ္သီးေတြကို ေဖ်ာ္ေသာက္ျခင္းကသာ အေကာင္းဆံုးပါ။
၃။ ေပါင္မုန္႔ မီးကင္ ေထာပတ္ သုတ္။
ေပါင္မုန္႔ က က ်န္းမာေရးအတြက္ ေကာင္းပါတယ္။ အာဟာရလည္း
ျဖစ္ေစတယ္ေလ။ ဒါေပမဲ့ မီးကင္ထားတဲ့ေပါင္မုန္႔ကိုမွ ေထာပတ္ ေတြသုတ္ၿပီး
စားမယ္ဆုိရင္ အာဟာာရ တန္ဖိုးက ထင္သေလာက္မရေတာ့ပါဘူး။
ေထာပတ္ကလည္း ကိုလက္စထေရာေတြ ပါဝင္လို႔ ႏွလံုးေရာဂါ နဲ႔
ဆီးခ်ိဳေရာဂါ ေတြ ျဖစ္ေစႏိုင္ပါတယ္။ ေပါင္မုန္႔ ခ်ည္းပဲ စားတာ
ဒါမွမဟုတ္ ၾကက္ဥေၾကာ္ေလးနဲ႔စားတာက ပိုေကာင္းပါတယ္။
Source : Women Health
Credit : Duwun
No comments:
Post a Comment