+Public Health+
ကၽြႏ္ုပ္တို႔ေတြ အစဥ္အဆက္ သိခဲ့ၾကတာကေတာ့ ဆား အသံုးျပဳတာမ်ားသြားရင္
က ်န္းမာေရးအတြက္ မေကာင္းဘူးဆိုတာပါပဲ။
ဒါေပမယ့္ ေလ့လာမႈ
တစ္ခုထဲမွာေတာ့ သိပၸံ ပညာရွင္ေတြရွာေဖြေတြ႕ရွိခဲ့တာက ဆားဟာ
အဆီတက္ေစတဲ့ အစားအစာေတြနဲ႔ တြဲဖက္စားသံုးပါက လူေတြကို
ကိုယ္အေလးခ်ိန္ေလ ်ွာ ့က ်ေစႏိုင္တယ္ဆိုတာပါပဲ။
အားလူးေၾကာ္ လိုမ်ိဳး
အသင့္စား အစားအစာ ေတြႀကိဳက္သူေတြအတြက္ေတာ့ သတင္းေကာင္း
တစ္ခု ျဖစ္တယ္ဆိုေပမယ့္လည္း သုေတသီေတြက ဆားပမာဏ မ်ားတဲ့
အခါမွာ ႏွလံုးေသြးေၾကာနဲ႔ ဆိုင္တဲ့ ေရာဂါေတြ ျဖစ္ႏိုင္ေနဆဲ ပဲ ျဖစ္တယ္
ဆိုတာကိုလည္း သတိေပးထားခဲ့ပါတယ္။
ဒါေပမယ့္လည္း အခုတစ္ေခါက္
ရွာေဖြေတြ႕ရွိမႈဟာ ကယ္လိုရီ မပါ၀င္တဲ့ အာဟာရေတြက ခြန္အားမွ်တမႈနဲ႔
အေလးခ်ိန္တိုးျခင္းကို ျဖစ္ေစတယ္ဆိုတဲ့ အရင္တစ္ေခါက္ ရွာေဖြေတြ႕ရွိမႈ
အေပၚ သက္ေရာက္မႈေတြရွိတယ္ဆိုတာကိုေတာ့ သုေတသီေတြက
အခိုင္အမာ ဆိုေနၾကပါတယ္။
“လူေတြက ၀ိတ္မတက္ဖို႕ သူတို႔စားတဲ့ အစားအစာေတြထဲမွာ သၾကား နဲ႔
အဆီ ဘယ္ေလာက္ပါတယ္ဆိုတာကိုပဲ အာရံုစိုက္ေနၾကပါတယ္။ ဒါေပမယ့္
ပိုဆိုးတာက ကယ္လိုရီနဲ႔ဆိုင္တဲ့ ဆိုဒီယမ္ပါ။ ဆိုဒီယမ္ ဟာ ကိုယ္အေလးခ်ိန္တိုး
ဖို႔အတြက္ ႀကီးမားတဲ့ သက္ေရာက္မႈေတြ ျဖစ္ေစႏိုင္ပါတယ္။” လို႔ Lowa တကၠသိုလ္
က လက္ေထာက္ ပေရာ္ဖက္ဆာ Justin Grobe က ဆိုထားပါတယ္။
ထိုေလ့လာမႈကိုေတာ့ Lowa တကၠသိုလ္က သုေတသီ အဖြဲ႕ဟာ ၾကြက္ေတြကို
သာမာန္ အစာေတြနဲ႔ အဆီ ပမာဏ မ်ားတဲ့ အစာေတြကို ေကၽြးၾကည့္ခဲ့ပါတယ္။
အဲဒီအခါမွာ ဆား ပမာဏ နည္းၿပီး အဆီ ပမာဏ မ်ားတဲ့ အစာကိုစားတဲ့ ၾကြက္ဟာ
၁၆ ပတ္အတြင္း ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ၁၅ ဂရမ္ ေလာက္တိုးလာခဲ့ပါတယ္။
အဆီပမာဏ လည္းမ်ားၿပီး ဆားပမာဏ လည္းမ်ားတဲ့ အစာေတြကို ေကၽြးလိုက္တဲ့
အခါမွာေတာ့ ၾကြက္ဟာ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ တိုးလာမႈ မရွိခဲ့ပါဘူး။
တစ္နည္းအားျဖင့္ ဆား ေတြရဲ႕ လုပ္ေဆာင္ခ်က္ဟာ အစာေခ်ဖ်က္မႈကို
အားေကာင္းေစခဲ့တာကို ေတြ႕ရွိခဲ့ရၿပီး အဆီကေတာ့
ခႏၶာကိုယ္ရဲ႕ စုပ္ယူျခင္းကို ခံခဲ့ရတာ ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။
Credit : ( Mario ) –
သစ္ထူးလြင္
Ref : Dailymail

No comments:
Post a Comment