*** ကိုယ္အေလးခ်ိန္ေလ်ာ့က်လိုသူမ်ား ကစီဓာတ္နည္းေသာ အစာမ်ားစားသံုးသင့္***
အ၀လြန္သူမ်ားအေနျဖင့္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလ်ာ့က်ေစရန္အတြက္ ကစီဓာတ္နည္းေသာ အစားအစာမ်ားကို ေရြးခ်ယ္စားသံုးသင့္ေၾကာင္း ေလ့လာဆန္းစစ္ခ်က္တစ္ရပ္တြင္ ေဖာ္ျပသည္။ ကစီဓာတ္မ်ားေသာ အစားအစာ မ်ားကို စားသံုးျခင္းျဖင့္ ခႏၶာကိုယ္ အ၀လြန္ေစၿပီး ေသြးေပါင္တိုးေစ၍ ေသြးတိုးႏွင့္ နွလံုးေရာဂါမ်ား ဆက္စပ္ ျဖစ္ပြားနိုင္ေၾကာင္း ေျမာက္ကယ္ရိုလိုင္းနား ေဆးတကၠသိုလ္မွ သုေတသနပညာရွင္အဖြဲ႔က ေလ့လာ တင္ျပ ခဲ့ျခင္း ျဖစ္သည္။
ေသြးတိုးႏွင့္ နွလံုးေရာဂါျဖစ္ပြားမႈေရွာင္ၾကဥ္နိုင္ရန္အတြက္ ကစီဓာတ္နည္းပါးသည့္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ႏွင့္ သစ္သီး၀လံမ်ား ငါးတို႔ကို ေန႔စဥ္စားသံုးေပးသင့္ေၾကာင္း ယင္းအဖြဲ႔က ေလ့လာတင္ျပထားသည္။ ယင္းသုေတသနအဖြဲ႔သည္ ကစီဓာတ္မ်ားေသာ အစားအစာမ်ားကို အုပ္စုတစ္စုသို႔ ေန႔စဥ္ေကၽြးေမြးၿပီး အျခားအုပ္စုတစ္စုအား ကစီဓာတ္နည္းေသာ အစားအစာမ်ားေန႔စဥ္ ေကၽြးေမြးခဲ့ရာ ေလးပတ္အၾကာတြင္ ကစီဓာတ္နည္းေသာ အစားအစာမ်ားကို ေကၽြးေသာအုပ္စုမွာ သိသိသာသာ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ေလ်ာ့က်ခဲ့သည္ဟု ဆိုသည္။ (အင္တာနက္)
***Public Health***
*** ကိုယ္အေလးခ်ိန္ေလ်ာ့က်လိုသူမ်ား ကစီဓာတ္နည္းေသာ အစာမ်ားစားသံုးသင့္***
အ၀လြန္သူမ်ားအေနျဖင့္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလ်ာ့က်ေစရန္အတြက္ ကစီဓာတ္နည္းေသာ အစားအစာမ်ားကို ေရြးခ်ယ္စားသံုးသင့္ေၾကာင္း ေလ့လာဆန္းစစ္ခ်က္တစ္ရပ္တြင္ ေဖာ္ျပသည္။ ကစီဓာတ္မ်ားေသာ အစားအစာ မ်ားကို စားသံုးျခင္းျဖင့္ ခႏၶာကိုယ္ အ၀လြန္ေစၿပီး ေသြးေပါင္တိုးေစ၍ ေသြးတိုးႏွင့္ နွလံုးေရာဂါမ်ား ဆက္စပ္ ျဖစ္ပြားနိုင္ေၾကာင္း ေျမာက္ကယ္ရိုလိုင္းနား ေဆးတကၠသိုလ္မွ သုေတသနပညာရွင္အဖြဲ႔က ေလ့လာ တင္ျပ ခဲ့ျခင္း ျဖစ္သည္။
ေသြးတိုးႏွင့္ နွလံုးေရာဂါျဖစ္ပြားမႈေရွာင္ၾကဥ္နိုင္ရန္အတြက္ ကစီဓာတ္နည္းပါးသည့္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ႏွင့္ သစ္သီး၀လံမ်ား ငါးတို႔ကို ေန႔စဥ္စားသံုးေပးသင့္ေၾကာင္း ယင္းအဖြဲ႔က ေလ့လာတင္ျပထားသည္။ ယင္းသုေတသနအဖြဲ႔သည္ ကစီဓာတ္မ်ားေသာ အစားအစာမ်ားကို အုပ္စုတစ္စုသို႔ ေန႔စဥ္ေကၽြးေမြးၿပီး အျခားအုပ္စုတစ္စုအား ကစီဓာတ္နည္းေသာ အစားအစာမ်ားေန႔စဥ္ ေကၽြးေမြးခဲ့ရာ ေလးပတ္အၾကာတြင္ ကစီဓာတ္နည္းေသာ အစားအစာမ်ားကို ေကၽြးေသာအုပ္စုမွာ သိသိသာသာ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ေလ်ာ့က်ခဲ့သည္ဟု ဆိုသည္။ (အင္တာနက္)
No comments:
Post a Comment