**Public Health**
**ခရမ္းခ်ဥ္သီး**
ရရွိမည့္အာဟာရဓာတ္ - အယ္လ္ဖာနဲ႔ ဘီတာကယ္႐ိုတင္း၊ လိုင္ကိုပင္းဓာတ္၊ လူတင္ဓာတ္၊ ဗီတာမင္စီ၊ ပိုတက္စီယမ္၊ ေဖာလိတ္နဲပ အမွ်င္ဓာတ္။
ဟင္းလ်ာျပင္ဆင္နည္း - ခရမ္ခ်ဥ္သီးကို ပါးပါးလွီးကာ ဆင္းဒဝစ္ခ်္ထဲ၊ ဟင္းရြက္သုပ္ ထဲ၊ ေခါက္ဆဲြထဲ ထည့္စားပါ။
**သေဘၤာသီး**
ရရွိမည့္အာဟာရဓာတ္ - ဘီတာတယ္ ႐ိုတင္း၊ လူတင္၊ ဗီတာမင္စီ၊ ဗီတာမင္အီး၊ ေဖာလိတ္၊ ကယ္လ္စီယမ္၊ မဂၢနီဆီယမ္၊ ပိုတက္စီယမ္နဲ႔ Beta-Cryptoxanthin.
ဟင္းလ်ာျပင္ဆင္နည္း - သေဘၤာသီး၊ နာနတ္သီး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ သံပရာရည္၊ ဆားနဲ႔ င႐ုတ္ေကာင္းမုန္႔တို႔ ေရာၿပီး ေဆာ့စ္အျဖစ္ ဟင္းလ်ာနဲ႔ တဲြစားပါ။
**အမည္းေရာင္ေခ်ာကလက္**
ရရွိမည့္အာဟာရဓာတ္ - Resveratrol နဲ႔ ဖီေနာဓာတ္။
ဟင္းလ်ာျပင္ဆင္နည္း - တစ္ေန႔မွာ ေခ်ာကလက္ အမည္းေရာင္ အေသး တစ္ေတာင့္ စားေပးရင္ ေသြးဖိအားေလ်ာ့က် ေစပါတယ္။ သေရစာအျဖစ္စားေပးပါ။
Ref : Good Health
**ေမမြန္ေက်ာ္**
**Public Health**
**ခရမ္းခ်ဥ္သီး**
ရရွိမည့္အာဟာရဓာတ္ - အယ္လ္ဖာနဲ႔ ဘီတာကယ္႐ိုတင္း၊ လိုင္ကိုပင္းဓာတ္၊ လူတင္ဓာတ္၊ ဗီတာမင္စီ၊ ပိုတက္စီယမ္၊ ေဖာလိတ္နဲပ အမွ်င္ဓာတ္။
ဟင္းလ်ာျပင္ဆင္နည္း - ခရမ္ခ်ဥ္သီးကို ပါးပါးလွီးကာ ဆင္းဒဝစ္ခ်္ထဲ၊ ဟင္းရြက္သုပ္ ထဲ၊ ေခါက္ဆဲြထဲ ထည့္စားပါ။
**သေဘၤာသီး**
ရရွိမည့္အာဟာရဓာတ္ - ဘီတာတယ္ ႐ိုတင္း၊ လူတင္၊ ဗီတာမင္စီ၊ ဗီတာမင္အီး၊ ေဖာလိတ္၊ ကယ္လ္စီယမ္၊ မဂၢနီဆီယမ္၊ ပိုတက္စီယမ္နဲ႔ Beta-Cryptoxanthin.
ဟင္းလ်ာျပင္ဆင္နည္း - သေဘၤာသီး၊ နာနတ္သီး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ သံပရာရည္၊ ဆားနဲ႔ င႐ုတ္ေကာင္းမုန္႔တို႔ ေရာၿပီး ေဆာ့စ္အျဖစ္ ဟင္းလ်ာနဲ႔ တဲြစားပါ။
**အမည္းေရာင္ေခ်ာကလက္**
ရရွိမည့္အာဟာရဓာတ္ - Resveratrol နဲ႔ ဖီေနာဓာတ္။
ဟင္းလ်ာျပင္ဆင္နည္း - တစ္ေန႔မွာ ေခ်ာကလက္ အမည္းေရာင္ အေသး တစ္ေတာင့္ စားေပးရင္ ေသြးဖိအားေလ်ာ့က် ေစပါတယ္။ သေရစာအျဖစ္စားေပးပါ။
Ref : Good Health
**ေမမြန္ေက်ာ္**
No comments:
Post a Comment