*** ဟင္းသီးဟင္းရြက္ စားသံုးသူမ်ား ကင္ဆာေရာဂါျဖစ္ပြားမႈ နည္းပါး ***
ဟင္းသီးဟင္းရြက္ႏွင့္ သစ္သီး၀လံမ်ား စားသံုးျခင္းသည္ ကင္ဆာေရာဂါအခ်ဳိ႕ျဖစ္ပြားမႈကို နည္းပါးေစနုိင္ ေၾကာင္း ၿဗိတိသွ် သိပၸံပညာရွင္မ်ားက ေလ့လာတင္ျပထားသည္။ အဆိုပါ သုေတသန သိပၸံပညာရွင္မ်ားသည္ လူဦးေရ ၅၂၇၀၀-အား ေဖာ္ျပပါ အေၾကာင္းအရာႏွင့္ စပ္လ်ဥ္းၿပီး သုေတသနုျပဳေလ့လာခဲ့ၾကသည္။ ယင္းလူ ဦးေရတြင္ အမ်ဳိးသားမ်ားေရာ အမ်ဳိးသမီးမ်ားပါ၀င္သည္ဟု ဆိုသည္။ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ႏွင့္ သစ္သီး၀လံမ်ား စားသံုးသူအမ်ားစုမွာ အသားစားသံုးမႈမ်ားထက္ ကင္ဆာေရာဂါအခ်ဳိ႕ကို ကာကြယ္နိုင္စြမ္းရွိေၾကာင္း ေလ့လာ ေတြ႔ရွိခဲ့သည္။ ။ (အင္တာနက္)
*** Public Health ***
*** ဟင္းသီးဟင္းရြက္ စားသံုးသူမ်ား ကင္ဆာေရာဂါျဖစ္ပြားမႈ နည္းပါး ***
ဟင္းသီးဟင္းရြက္ႏွင့္ သစ္သီး၀လံမ်ား စားသံုးျခင္းသည္ ကင္ဆာေရာဂါအခ်ဳိ႕ျဖစ္ပြားမႈကို နည္းပါးေစနုိင္ ေၾကာင္း ၿဗိတိသွ် သိပၸံပညာရွင္မ်ားက ေလ့လာတင္ျပထားသည္။ အဆိုပါ သုေတသန သိပၸံပညာရွင္မ်ားသည္ လူဦးေရ ၅၂၇၀၀-အား ေဖာ္ျပပါ အေၾကာင္းအရာႏွင့္ စပ္လ်ဥ္းၿပီး သုေတသနုျပဳေလ့လာခဲ့ၾကသည္။ ယင္းလူ ဦးေရတြင္ အမ်ဳိးသားမ်ားေရာ အမ်ဳိးသမီးမ်ားပါ၀င္သည္ဟု ဆိုသည္။ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ႏွင့္ သစ္သီး၀လံမ်ား စားသံုးသူအမ်ားစုမွာ အသားစားသံုးမႈမ်ားထက္ ကင္ဆာေရာဂါအခ်ဳိ႕ကို ကာကြယ္နိုင္စြမ္းရွိေၾကာင္း ေလ့လာ ေတြ႔ရွိခဲ့သည္။ ။ (အင္တာနက္)
No comments:
Post a Comment