မဂၤလာပါ........။
တကယ္ေတာ့ဒီေန ့ဘဲဥျပဳတ္ဆီဆမ္းျပီး..ထမင္းစားေနတံုး...ဘဲကင္ဆိုျပိး..စိတ္ကူးနဲ ့ဘဲဥျပဳတ္ေပါ ၾကည္နူးတျ ့စိတ္ေလးနဲ ့စားရင္း...ဘဲကင္အေျကာင္းေတြ ့သမွ်စာဖတ္မိလိုက္ပါတယ္......။က်မဖတ္ျပီးသား....အဲ........ကင္ျပီးသားဘဲကင္ကိုလုပ္ေျကြးမယ္...လိုက္မွတ္ေနာ္....။
ပါ၀င္ေသာအမ်ိုးအစားမ်ား
ဘဲႏုႏု 1ေကာင္(4ေပါင္)
အေမြးအၾကိဳင္5-မ်ိဳး(အေကာင္းစား)၀ူရွမ္းဖန္ လကၻက္ရည္ဇြန္း 1 ဇြန္း
ဆား စားပြဲတင္ဇြန္း 1 ဇြန္း
ၾကိဳးငယ္(ခ်ည္ရန္) 1ေခ်ာင္း
ပ်ားရည္(သို႕)ကပ္ေစးနဲ စားပြဲတင္ဇြန္း 2 ဇြန္း
ေရေႏြး 1ခြက္
ဆန္ရွာလကာရည္ စားပြဲတင္ဇြန္း 1/2 ဇြန္း
ဆန္အရက္ စားပြဲတင္ဇြန္း 2 ဇြန္း
ျပဳလုပ္နည္း
ဘဲကိုကလီစာမ်ားထုတ္၍အတြင္းအျပင္သန္႕စင္ေရေဆးပါ။၄င္းေနာက္အေျခာက္ခံျပီးအ၀တ္ႏွင့္လိုက္တို႕ေပးပါ။
ဘဲကိုအေမြးအၾကိဳင္ ၅ မ်ိဳး ၊ ဆားတို႕ႏွင့္ အတြင္းအျပင္ကိုလူးေပးပါ။ခြဲထားသည္႔ဗိုက္ကိုသြားၾကားထိုးတံႏွင္႔ထိုးပိတ္ပါ။
လည္ပင္းကိုၾကိဳးၾကက္ေျခခတ္ခတ္ျပီးေတာင္ပံႏွစ္ဘက္ကိုရစ္ပတ္ခ်ည္ထားပါ။
၄င္းေနာက္ဆူေနေသာေရးေႏြးကို၄-၅ၾကိ္မ္မွ်ေလာင္းပါ။
သို႕မွသာလွ်င္အေရခြံမွေခြ်းေပါက္မ်ားပြင့္လာပါမည္။ပ်ားရည္၊၊
ဆန္ရွာလကာရည္၊ဆန္အရက္မ်ားကိုအစဥ္လိုက္ထည့္ပါ။ျပီးသမေအာင္ေမႊေပးမွအရည္သုတ္လိမ္းရန္ပိုေကာင္းမည္ျဖစ္သည္။
ပန္ကန္လံုးတခုတြင္ကပ္ေစးနဲ၊ေရေႏြး
ဆန္ရွာလကာရည္ႏွင္႔ဆန္အရက္ထည့္ျပီးသမေအာင္ေမႊပါ။၄င္းအရည္ကိုဘဲတေကာင္လံုး၏ကိုယ္ထည္ေပၚသို႕ေလာင္း
ေပးပါ။၄င္းအရည္မ်ားကို ကိုယ္ထည္ေပၚတြင္ေကာင္းမြန္စြာကပ္လူးသြားသည္အထိေလာင္းေပးပါ။
ထို႕ေနာက္၄င္းဘဲကို
ေလ၀င္ေလထြက္ေကာင္းသည့္ေနရာတြင္၆နာရီခန္႕အေျခာက္ခံခ်ိတ္ဆြဲထားပါ.ေနာက္၁နာရီခန္႕ေနပူရွိန္ရွိသည့္ေနရာ
တြင္ေျခာက္ေသြ႕သည္အထိခ်ိတ္ဆြဲထားပါ။
မိုးရာသီတြင္ oven 200'F တြင္ 1နာရီခန္႕ အေျခာက္ခံပါ။(ၾကက္ကင္လွ်င္
လည္းထိုနည္းအတုိင္းကင္ႏိုင္သည္။)oven ကို 350' F ၾကိဳတင္အပူေပးပါ။မီးပူလာလွ်င္ဘဲကိုစကာေပၚတင္၍ကင္ပါ။
45မိနစ္ခန္႕ကင္ျပီးလွ်င္ဇကာအေအးခံ၍ဘဲကိုခုတ္ထစ္ျပီးပန္းကန္ျပားေပၚတြင္စားေသာက္ႏိုင္သည္။
ကဲ ေမႊးေနတာဘဲ.....စားလိုက္ေနာ္...က်မလည္းစားတယ္...ဘဲဥနဲ ့တူတူဘဲ...တစ္ေကာင္လံုး....။
ခ်စ္ခင္ေလးစားေသာ
**ေရႊအိမ္စည္**
မဂၤလာပါ........။
တကယ္ေတာ့ဒီေန ့ဘဲဥျပဳတ္ဆီဆမ္းျပီး..ထမင္းစားေနတံုး...ဘဲကင္ဆိုျပိး..စိတ္ကူးနဲ ့ဘဲဥျပဳတ္ေပါ ၾကည္နူးတျ ့စိတ္ေလးနဲ ့စားရင္း...ဘဲကင္အေျကာင္းေတြ ့သမွ်စာဖတ္မိလိုက္ပါတယ္......။က်မဖတ္ျပီးသား....အဲ........ကင္ျပီးသားဘဲကင္ကိုလုပ္ေျကြးမယ္...လိုက္မွတ္ေနာ္....။
ပါ၀င္ေသာအမ်ိုးအစားမ်ား
ဘဲႏုႏု 1ေကာင္(4ေပါင္)
အေမြးအၾကိဳင္5-မ်ိဳး(အေကာင္းစား)၀ူရွမ္းဖန္ လကၻက္ရည္ဇြန္း 1 ဇြန္း
ဆား စားပြဲတင္ဇြန္း 1 ဇြန္း
ၾကိဳးငယ္(ခ်ည္ရန္) 1ေခ်ာင္း
ပ်ားရည္(သို႕)ကပ္ေစးနဲ စားပြဲတင္ဇြန္း 2 ဇြန္း
ေရေႏြး 1ခြက္
ဆန္ရွာလကာရည္ စားပြဲတင္ဇြန္း 1/2 ဇြန္း
ဆန္အရက္ စားပြဲတင္ဇြန္း 2 ဇြန္း
ျပဳလုပ္နည္း
ဘဲကိုကလီစာမ်ားထုတ္၍အတြင္းအျပင္သန္႕စင္ေရေဆးပါ။၄င္းေနာက္အေျခာက္ခံျပီးအ၀တ္ႏွင့္လိုက္တို႕ေပးပါ။
ဘဲကိုအေမြးအၾကိဳင္ ၅ မ်ိဳး ၊ ဆားတို႕ႏွင့္ အတြင္းအျပင္ကိုလူးေပးပါ။ခြဲထားသည္႔ဗိုက္ကိုသြားၾကားထိုးတံႏွင္႔ထိုးပိတ္ပါ။
လည္ပင္းကိုၾကိဳးၾကက္ေျခခတ္ခတ္ျပီးေတာင္ပံႏွစ္ဘက္ကိုရစ္ပတ္ခ်ည္ထားပါ။
၄င္းေနာက္ဆူေနေသာေရးေႏြးကို၄-၅ၾကိ္မ္မွ်ေလာင္းပါ။
သို႕မွသာလွ်င္အေရခြံမွေခြ်းေပါက္မ်ားပြင့္လာပါမည္။ပ်ားရည္၊၊
ဆန္ရွာလကာရည္၊ဆန္အရက္မ်ားကိုအစဥ္လိုက္ထည့္ပါ။ျပီးသမေအာင္ေမႊေပးမွအရည္သုတ္လိမ္းရန္ပိုေကာင္းမည္ျဖစ္သည္။
ပန္ကန္လံုးတခုတြင္ကပ္ေစးနဲ၊ေရေႏြး
ဆန္ရွာလကာရည္ႏွင္႔ဆန္အရက္ထည့္ျပီးသမေအာင္ေမႊပါ။၄င္းအရည္ကိုဘဲတေကာင္လံုး၏ကိုယ္ထည္ေပၚသို႕ေလာင္း
ေပးပါ။၄င္းအရည္မ်ားကို ကိုယ္ထည္ေပၚတြင္ေကာင္းမြန္စြာကပ္လူးသြားသည္အထိေလာင္းေပးပါ။
ထို႕ေနာက္၄င္းဘဲကို
ေလ၀င္ေလထြက္ေကာင္းသည့္ေနရာတြင္၆နာရီခန္႕အေျခာက္ခံခ်ိတ္ဆြဲထားပါ.ေနာက္၁နာရီခန္႕ေနပူရွိန္ရွိသည့္ေနရာ
တြင္ေျခာက္ေသြ႕သည္အထိခ်ိတ္ဆြဲထားပါ။
မိုးရာသီတြင္ oven 200'F တြင္ 1နာရီခန္႕ အေျခာက္ခံပါ။(ၾကက္ကင္လွ်င္
လည္းထိုနည္းအတုိင္းကင္ႏိုင္သည္။)oven ကို 350' F ၾကိဳတင္အပူေပးပါ။မီးပူလာလွ်င္ဘဲကိုစကာေပၚတင္၍ကင္ပါ။
45မိနစ္ခန္႕ကင္ျပီးလွ်င္ဇကာအေအးခံ၍ဘဲကိုခုတ္ထစ္ျပီးပန္းကန္ျပားေပၚတြင္စားေသာက္ႏိုင္သည္။
ကဲ ေမႊးေနတာဘဲ.....စားလိုက္ေနာ္...က်မလည္းစားတယ္...ဘဲဥနဲ ့တူတူဘဲ...တစ္ေကာင္လံုး....။
ခ်စ္ခင္ေလးစားေသာ
**ေရႊအိမ္စည္**
No comments:
Post a Comment