**Public Health**
ဆလတ္ရြက္ကုိ သီတင္းအပတ္စဥ္
သင့္တင့္မွ်တစြာ စားသုံးေပးပါက
အဝလြန္ျခင္းႏွင့္ ႏွလုံးေရာဂါျဖစ္ပြားမႈမ်ားကုိ
ေလ်ာ့က်ေစေၾကာင္း ျဗိတိန္ႏုိင္ငံမွ ေဆးဘက္ဆုိင္ရာ သုေတသနပညာရွင္မ်ား၏ သုေတသနျပဳခ်က္အသစ္၌ ေဖာ္ျပ ထားသည္။အစိမ္းေရာင္ဆလတ္ရြက္ကုိ သီတင္းတစ္ပတ္လွ်င္ ေလးရက္ခန္႔စားသုံးေပး ပါက က်န္းမာေရးကုိ သိသာစြာ အေထာက္အကူေပးေၾကာင္း ခႏၶာကုိယ္အတြင္း ေသြးလည္ပတ္မႈႏွင့္ေသြးသန္႔စင္မႈမ်ားကုိ စြမ္းေဆာင္ေပးႏုိင္သည္ဟုဆုိ၏။(အေပၚပံု) ဆလတ္ရြက္တြင္ ဗီတာမင္စီ၊ ဗီတာမင္အီး၊ ေဖာလစ္အက္စစ္မ်ားပါဝင္သည္။ ထုိ႔ေၾကာင့္ ခႏၶာကုိယ္အတြင္း ကုိလက္စထေရာမ်ား ေလ်ာ့နည္းေစႏုိင္ၿပီး ေသြးလည္ ပတ္မႈစနစ္ကုိေကာင္ းမြန္ေစသျဖင့္ ႏွလုံ းက်န္းမာေရးကုိ အေထာက္ အပံ ့ေပး ေစသည္။ တစ္ဖန္ အမွ်င္ဓာတ္မ်ားလည္း ပါဝင္ေစသျဖင့္ ခႏၶာကုိယ္က်န္းမာၾကံ့ခုိင္ မႈကုိလည္း အေထာက္အကူျပဳႏုိင္သည္။ ခႏၶာကုိယ္အတြင္း အစာေခ်ဖ်က္မႈစနစ္ကုိ လည္း ပုိမုိေကာင္းမြန္ေစသျဖင့္ အစာအိမ္ကင္ဆာျဖစ္ပြားမႈကုိလည္း ေလ်ာ့နည္းေစ သည္ဟု ၄င္းတို႔၏ သုေတသနျပဳခ်က္တြင္ ေဖာ္ျပထားသည္။ (အင္တာနက္)
-လူထုက်န္းမာေရး(အဝလြန္မႈႏွင္႕ ႏွလုံးေရာဂါျဖစ္ပြားမႈ..ဆလတ္ကုိစားသုံးျခင္းျဖင္႕
ေလ်ာ႕က်ႏိုင္)-
ဆလတ္ရြက္ကုိ သီတင္းအပတ္စဥ္
သင့္တင့္မွ်တစြာ စားသုံးေပးပါက
အဝလြန္ျခင္းႏွင့္ ႏွလုံးေရာဂါျဖစ္ပြားမႈမ်ားကုိ
ေလ်ာ့က်ေစေၾကာင္း ျဗိတိန္ႏုိင္ငံမွ ေဆးဘက္ဆုိင္ရာ သုေတသနပညာရွင္မ်ား၏ သုေတသနျပဳခ်က္အသစ္၌ ေဖာ္ျပ ထားသည္။အစိမ္းေရာင္ဆလတ္ရြက္ကုိ သီတင္းတစ္ပတ္လွ်င္ ေလးရက္ခန္႔စားသုံးေပး ပါက က်န္းမာေရးကုိ သိသာစြာ အေထာက္အကူေပးေၾကာင္း ခႏၶာကုိယ္အတြင္း ေသြးလည္ပတ္မႈႏွင့္ေသြးသန္႔စင္မႈမ်ားကုိ စြမ္းေဆာင္ေပးႏုိင္သည္ဟုဆုိ၏။(အေပၚပံု) ဆလတ္ရြက္တြင္ ဗီတာမင္စီ၊ ဗီတာမင္အီး၊ ေဖာလစ္အက္စစ္မ်ားပါဝင္သည္။ ထုိ႔ေၾကာင့္ ခႏၶာကုိယ္အတြင္း ကုိလက္စထေရာမ်ား ေလ်ာ့နည္းေစႏုိင္ၿပီး ေသြးလည္ ပတ္မႈစနစ္ကုိေကာင္ းမြန္ေစသျဖင့္ ႏွလုံ းက်န္းမာေရးကုိ အေထာက္ အပံ ့ေပး ေစသည္။ တစ္ဖန္ အမွ်င္ဓာတ္မ်ားလည္း ပါဝင္ေစသျဖင့္ ခႏၶာကုိယ္က်န္းမာၾကံ့ခုိင္ မႈကုိလည္း အေထာက္အကူျပဳႏုိင္သည္။ ခႏၶာကုိယ္အတြင္း အစာေခ်ဖ်က္မႈစနစ္ကုိ လည္း ပုိမုိေကာင္းမြန္ေစသျဖင့္ အစာအိမ္ကင္ဆာျဖစ္ပြားမႈကုိလည္း ေလ်ာ့နည္းေစ သည္ဟု ၄င္းတို႔၏ သုေတသနျပဳခ်က္တြင္ ေဖာ္ျပထားသည္။ (အင္တာနက္)



No comments:
Post a Comment