**Public Health**
ပူျပင္းတဲ့ ရာသီမွာ ဖရဲသီးကို ေရခဲေသတၱာထဲထည့္ၿပီး ေအးေအးေလး စားခ်င္မွာပါ။
ဒါေပမယ့္ ဖရဲသီးမွ အာဟာရဓာတ္ေတြကို အျပည့္အဝရခ်င္ရင္ ဖရဲသီးကို အေအးမခံဘဲ ဒီအတိုင္း အခန္းအပူခ်ိန္မွာပဲထားၿပီးစားတာ
ကသာ အေကာင္းဆံုးပါ။
အေမရိကန္စိုက္ပ်ဳိးေရးဌာနမွ သုေတသီ ေတြက အပူခ်ိန္ ၇၁-၉၁ ဒီဂရီဖာရင္ဟိုက္မွာ ဖရဲသီးထဲမွာပါတဲ့ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ တစ္မ်ဳိးျဖစ္တဲ့ လိုင္ကိုပင္းဟာ ဆက္လက္တိုးပြား ျဖစ္ေပၚႏိုင္ပါတယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။
လိုင္ကိုပင္းသာ ႏွလံုးေရာဂါနဲ႔ ကင္ဆာေရာဂါျဖစ္ႏိုင္ေျခ ေလ်ာ့နည္းျခင္းနဲ႔ ဆက္စပ္ ေနပါတယ္။ ဖရဲသီးကုိ ၃၅ ဒီဂရီဖာရင္ဟိုက္မွာ ခုနစ္ရက္ေက်ာ္ၾကာေအာင္ ေအးခဲထားရင္ အာဟာရဓာတ္ေတြ ျဖည္းျဖည္းခ်င္း ေလ်ာ့နည္းဆံုး႐ႈံးသြားပါတယ္။
အေကာင္းဆံုးကေတာ့ ဖရဲသီးလတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ကိုဝယ္ၿပီး အဲဒီေန႔မွာပဲ ခြဲစားလိုက္ တာပါ။
**ဟင္းေလးအိုး**
**Public Health**
ပူျပင္းတဲ့ ရာသီမွာ ဖရဲသီးကို ေရခဲေသတၱာထဲထည့္ၿပီး ေအးေအးေလး စားခ်င္မွာပါ။
ဒါေပမယ့္ ဖရဲသီးမွ အာဟာရဓာတ္ေတြကို အျပည့္အဝရခ်င္ရင္ ဖရဲသီးကို အေအးမခံဘဲ ဒီအတိုင္း အခန္းအပူခ်ိန္မွာပဲထားၿပီးစားတာ
ကသာ အေကာင္းဆံုးပါ။
အေမရိကန္စိုက္ပ်ဳိးေရးဌာနမွ သုေတသီ ေတြက အပူခ်ိန္ ၇၁-၉၁ ဒီဂရီဖာရင္ဟိုက္မွာ ဖရဲသီးထဲမွာပါတဲ့ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ တစ္မ်ဳိးျဖစ္တဲ့ လိုင္ကိုပင္းဟာ ဆက္လက္တိုးပြား ျဖစ္ေပၚႏိုင္ပါတယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။
လိုင္ကိုပင္းသာ ႏွလံုးေရာဂါနဲ႔ ကင္ဆာေရာဂါျဖစ္ႏိုင္ေျခ ေလ်ာ့နည္းျခင္းနဲ႔ ဆက္စပ္ ေနပါတယ္။ ဖရဲသီးကုိ ၃၅ ဒီဂရီဖာရင္ဟိုက္မွာ ခုနစ္ရက္ေက်ာ္ၾကာေအာင္ ေအးခဲထားရင္ အာဟာရဓာတ္ေတြ ျဖည္းျဖည္းခ်င္း ေလ်ာ့နည္းဆံုး႐ႈံးသြားပါတယ္။
အေကာင္းဆံုးကေတာ့ ဖရဲသီးလတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ကိုဝယ္ၿပီး အဲဒီေန႔မွာပဲ ခြဲစားလိုက္ တာပါ။
**ဟင္းေလးအိုး**
No comments:
Post a Comment